I det fynske folks tjeneste

Nyskabende, københavnsk cirkuskompagni vil til Odense

Kulturlivet i Odense bliver nu udvidet med en helt ny genre, når det alternative cirkuskompagni TinCan flytter fra København til Odense.

00:20

Efter 10 år med hovedsæde i København er det eksperimenterende såkaldte ny-cirkuskompagni TinCan med stor sandsynlighed på vej til Odense.

- Vi håber at kunne være med til at tilføre Odense noget mere undergrundsenergi, og blive en del af at tiltrække  fede kunstnere og gøre Odense mere kendt som aktiv kulturby, siger Gry Lambertsen fra TinCan Company.

TinCan Company blev stiftet i 2006 og har med base i København gennem 10 år turneret rundt i både Danmark og Europa med deres helt egen udgave af moderne cirkus. TinCan kombinerer kendte cirkusteknikker med elementer som objektmanipulation, fysisk teater, dans og magi og henvender sig både til bredden og eliten. 

I gennem et stykke tid har TinCan Company ledt efter egnede lokaler i Odense, og nu anbefaler By- og Kulturforvaltningen, at FAF-bygningen på Byens Ø i Odense Havn bliver stillet til rådighed for TinCan Company. Bygningen har senest været benyttet af Odense Zoo, men de har opsagt lejemålet, og bygningen er velegnet til det alternative cirkus på grund af loftshøjden.

- Det er et scoop for Odense, hvis TinCan flytter til Odense. Kulturlivet i København bliver misunderlige og det bliver et stærkt kort for kulturudviklingen i Odense, siger Ellen Drost, kulturchef i Odense Kommune.

Udover at flytte hovedsædet til Odense ønsker TinCan Company også at lave samarbejde med andre teatre i Odense, og Odense Kommune håber, at TinCan kan være med til at skabe en unik ramme omkring et internationalt center og miljø for ny-cirkus og moderne scenekunst og samtidig tiltrække kunstnere, kulturarbejdere og publikum til Byens Ø.

 - Vi vil lave et produktionshotel på havnen, hvor vi vil samarbejde med teaterfolk, caberetmiljøet og alle, der har brug et fælles kreativt teater- og cirkusmiljø, siger Gry Lambertsen.

00:47

- Vi vil gerne underbygge det vilde i Odense, siger kulturchef Ellen Drost

Luk video

Odense Kommune har købt FAF-bygningen med den høje silo af Odense Havn, og By- og Kulturudvalget skal i næste uge tage stilling til om bygningen skal stilles gratis til rådighed for TinCan Company.

Udover at stille FAF-bygningen til rådighed vil TinCans flytning til Odense ikke koste kommunen penge, da TinCan får tilskud til deres forestillinger fra en række statslige kulturinstitutioner.

De to skabere af cirkuskompagniet,  Rune Vadstrøm Andersen og Gry Lambertsen, er oprindeligt fra Odense. By- og Kulturudvalget skal tage stilling til sagen på tirsdag, og hvis udvalget siger ja, håber Gry Lambertsen, at TinCan hurtigts muligt kan flytte til Odense.

PB43 Præsenterer…TinCan Company