Nyt boligkvarter skyder op på historisk grund i Odense

I 138 år blev der fremstillet papir på fabrikken i Dalum. De seneste ti år har grunden stået tom, men nu skyder 450 nye boliger op.

Siden 2012 har grunden på den gamle Dalum Papirfabrik stået tom, men det bliver der lavet om på nu.

Tirsdag var der officiel grundstennedlæggelse, hvor det nye boligkvarter inden længe skyder op.

- Den gamle papirfabrik i Dalum har givet liv og arbejde til mange mennesker igennem mange år. Nu bliver det transformeret til et rigtig attraktivt boligområde, siger Henrik Mielke, der er koncerndirektør i MT Højgaard Holding, som indledte byggeprojektet i efteråret. 

Dalum Papirfabrik blev lukket i 2012 efter 138 års produktion.
Dalum Papirfabrik blev lukket i 2012 efter 138 års produktion.
Foto: Pressefoto

Fra industriby og moderne storby

At den gamle fabrik bliver et nyt boligkvarter i Dalum, vidner om Odenses forandring fra industriby til moderne storby.

- Det er rigtig spændende, at man bibeholder noget af den gamle bygningsarv, så man stadig kan se, hvad det har været brugt til, samtidig med at man bygger noget nyt og moderne, siger Henrik Mielke.

I alt 450 nye boliger vil i løbet af de næste par år være indflytningsklar. De første beboere kan flytte ind i boligerne i 2023, hvor det både vil være muligt at købe og leje en bolig. Der åbner også en Netto i området.

Danmarks sidste aktive papirfabrik

Dalum Papirfabrik blev lukket i 2012 efter 138 års produktion. Allerede i 2014 blev det besluttet, at området skulle laves om til boligbyggeri. 

Det var dog først i efteråret 2021, at MT Højgaard indledte arbejdet med at bygge de nye boliger på papirfabrikgrunden. Projektet står efter planen helt færdigt i foråret 2024.

Dalum Papirfabrik var Danmarks sidste aktive papirfabrik. Den var også Danmarks ældste. TV 2 Fyn var med, dengang 138 års industrihistorien sluttede, og de sidste papirbaner blev skåret op