Nyt byggeri til 120 millioner kroner på vej på SDU

Onsdag tog Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU sammen med A.P. Møller Fonden det første spadestik til en ny robotbygning, der skal supplere den eksisterende.

Et nyt byggeri til 120 millioner kroner blev markeret med det klassiske spadestik på Syddansk Universitet onsdag. A.P. Møller Fonden har doneret 100 millioner kroner til den nye bygning, som blandt andet rummer et nyt Dream Lab og plads til 600 ansatte og studerende.

Den kommende 4.500 kvadratmeter store bygning bliver placeret tæt op ad den nuværende Mærsk-bygning på TEK, som blev indviet i maj 1999 af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller selv sammen med daværende SDU-rektor Henrik Tvarnø.

Dengang donerede A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond 80 millioner kroner til opførelsen af den første bygning.

Ny donation til robotter

Onsdag, tæt på et kvart århundrede senere, har A.P. Møller Fonden doneret 100 millioner kroner til den i alt 120 millioner kroner nye bygning. 
Dermed kan det Tekniske Fakultet på SDU fastholde og udbygge sin rolle i den fynske og danske robotklynge, hvor man udklækker robotingeniører til branchen og innovative startups som Universal Robots og Mobile Industrial Robots.
Mens det for 23 år siden var skibsrederen selv, der var på besøg, var det onsdag direktør i A.P. Møller Fonden Mads Lebech, der var i Odense for at markere donationen og byggeriet.

- Entreprenørskab og det at turde gøre noget nyt - med omtanke selvfølgelig - er en del af det, der har præget de lange erhvervskarrierer, som både A.P. Møller og Mærsk Mc-Kinney Møller havde, og som også stadig præger rederiet, sagde Mads Lebech.

Også rektor på SDU Jens Ringsmose holdt tale og takkede for donationen fra A.P. Møller Fonden.

- Vi er utroligt glade for, at vi i dag kan tage første spadestik til den nye bygning, der kan sikre fortsat momentum i robotudviklingen på Fyn. Også i de kommende årtier. Fra SDU skal der lyde en meget stor og varm tak til fonden for bevillingen. Uden fondens store bidrag og generøse støtte stod vi og den fynske robotklynge ikke, hvor vi står i dag. Det er værdsat, og det forpligter, sagde rektor.

Den nye bygning forventes at stå klar i 2023.

Oversigt

    Oversigt