Nyt korps skal gøre Odense renere

Torsdag begyndte et nyt korps at gøre ekstra rent i Odense Centrum. Odense Citykorps kalder de sig.

Korpset består af 15 unge kontanthjælpsmodtagere, og deres mission bliver at bevæge sig rundt på gader, stræder, grønne områder og i parker for at give en ekstra hånd.

- I stedet for bare at sidde derhjemme og ikke lave noget, så er det meget rart at komme ud og få brugt sin dag, siger Benjamin Olsen, medarbejder hos Odense Citykorps.

Citykorpset er en forløber for kontanthjælpsreformen, som medfører, at kommunerne skal tilbyde nyttejobs for at holde kontanthjælpsmodtagerne tættere på arbejdsmarkedet.

- Samtidig har vi nogle arbejdsopgaver i byen, som ikke bliver varetaget i dag, og som trænger til at blive gjort. Og de unge i projektet får også oplevelsen af, at det arbejde, de leverer, bliver påskønnet, siger social- og arbejdsmarkedsrådmand, Peter Rahbæk Juel, der i dagens anledning selv var trukket i arbejdstøjet.

Kommunen håber, at byens borgere vil modtage det nye korps i gadebilledet med et smil og et skulderklap.

- Jeg håber, at borgerne vil tage rigtig godt imod dem, fordi det er jo nogen, der gør byen bedre at være i, siger by- og kulturrådmand i Odense, Steen Møller.

Rådmanden satser på, at korpset på sigt bliver endnu større og forsikrer, at de 15 korps-medarbejdere ikke kommer til at tage arbejde fra de ansatte i kommunen.