I det fynske folks tjeneste

Nytåret på Fyn

Nytårsaften på Fyn forløb nogenlunde som den plejer - med varnlig travlhed på skadestuen. Én har fået alvorlige øjenskader og en familie Nordfyn kom hjem til et hus, som nærmest var splittet ad.

01:50

Nytåret på Fyn er forløbet nogenlunde som det plejer.

1 af 2

Huset her i Otterup lignede noget der var løgn, da beboerne vendte hjem. Meget af indboet var smadret med en økse, og en radiator var revet fri af væggen, så vandet fossede ud.

- Det er helt ubeskriveligt, altså det er der slet ikke ord for. At man først har været ude at hente en økse i min mors garage, gå ind og smadre alt hvad man kunne smadre af glas og og spejle og porcelæn, siger Lone From, der er husets datter, og fortsætter om radiatoren:

- Han har simpelthen brugt øksen til at hamre radiatoren i stykker, så det er fosset ud med vand. Så da min mor kom ind, var der vand over det hele.

Et vidne ser at der er noget galt og ringer til politiet, som kan køre direkte hen og anholde gerningsmændene. De har de forskellige tyvekoster ved sig, men anholdelsen sker ikke uden dramatik.

- Den ene lader sig ikke anholde. Han slår ud efter den ene betjent, og det giver så anledning til, at han får noget peberspray, og så bliver de så anholdt begge to efterfølgende, fortæller vagtchef Erik Skov, Fyns Politi, der samtidig fortæller, at politiet generelt har haft en travl nytårsnat, men uden alvorlige voldssager.

Alvorlig øjenskade

Ialt 10 fynboer måtte forbi øjenafdelingen på OUH med forskellige skader. èn er fortsat indlagt, med en ganske alvorlig skade.

- I nattens løb har vi haft travlt. Der har været mange patienter, som er kommet ind med øjenskader. De fleste øjenskader har heldigvis været ganske fredelige, men vi har i øjeblikket en enkelt patient indlagt med en svær øjenskade, betinget af et batteri, som er gået af mod øjet, siger reservelæge på OUHs øjenafdeling Jakob Grauslund.

Jens Lauritsen, der er overlæge i Ulykkes Analyse Gruppen på OUH, siger, at der desværre er det samme antal fyrværkeriskader på Fyn, som sidste år. Det er omkring 20.

- Niveauet er stort set det samme som sidste år. Halvdelen af skaderne er skader, forårsaget af en uskøn blanding af vildfarne raketter og væltede batterier, forklarer overlægen, der først de kommende dage kan sige præcist, hvor mange der er kommet til skade som følge af fyrværkeri på Fyn.