Nytårsdag er junkfood-dag

Den første januar kan være svær at vågne op til - og mange plejer tømmermændene med burgere og cola. Årets første dag er da også en af de travleste for dem, der lever af at sælge fastfood.

Efter en nat med krudt, kransekage og kølige fra kassen er den første januar en stille dag for de fleste.

Men på grillbaren Banjos i Odense er det derimod en af årets travleste dage.

- Tre til fire gange så travl. Der er ikke rigtig nogen, der gider lave mad. Jeg kender ikke nogen i hvert fald, siger indehaver af Banjos, Kirsten Bersang Rasmussen.

Selvom køen er lang, er humøret højt. Både hos de mange sultne kunder og hos de hårdtarbejdende burgerbyggere bag disken.

- Det er jo sjovt, der kommer mange forskellige typer. Der er knald på, siger medarbejder Christina Andersen.

For en håndfuld familier fra Odense har besøget hos grillbaren den første januar udviklet sig til lidt mere end et middel mod tømmermændene. De er gennem mange år mødtes på Banjos den første januar for at spise fastfood.

- Vi er en fire-fem familier, der holder nytår sammen hvert år, og så går vi herud dagen derpå, siger Morten Kjellerup.

Flere og flere

Familierne er vokset til cirka dobbelt størrelse, siden de startede med at komme på grillbaren første januar, og i år er der endda kommet endnu en familie til flokken.

-Familierne bliver større og større for hvert år, for der kommer jo voksne børn med kærester og børn og det hele, smiler Kirsten Bergsang Rasmussen.

Men selvom man er nyt medlem af burgerbanden, så er der ingen tvivl om, at traditionen falder i god jord.

- Det bliver den her cola og så pomfrittes, og så er der ost og bacon i burgeren, og så tror jeg, vi har nået himmerrige, siger Maja Lyngbye.

Oversigt

    Oversigt