OB bruger færrest udenlandske spillere

OB er med afstand den superligaklub, der har givet mindst spilletid til udlændinge i efterårssæsonen. Det skriver bold.dk.

Brøndby IF skrev dansk superligahistorie, da de den 2. december stillede med en startopstilling udelukkende bestående af udenlandske spillere.

Klubben fra den københavnske vestegn er topper listen over klubber, der giver mest spilletid til udenlandske spillere. I den anden ende af den liste ligger OB. 

Det skriver bold.dk, der har fået data fra analyseinstituttet CIES Football Observatory.

Knap 81 procent af den samlede spilletid for Brøndbys superligahold i efteråret er blevet tildelt udlændinge. For OB er tallet tilsvarende blot 14 procent.

Superligaens gennemsnit som helhed ligger på 37,16 procent, og Brøndby trækker dermed markant op med sine 80,88 procent. På samme måde som altså OB trækker den anden vej.

 

 

I OB er spilletiden for klubbens udlændinge primært tilfaldet det sikre førstevalg i målet, norske Sten Grytebust.

Men også klubbens nye hollandske forsvarsspiller Ramon Leeuwin har med sine i alt 12 optrædener i efterårets superligakampe trukket gennemsnittet op.

Udover de to har OB blot yderligere tre udlændinge i førsteholdstruppen. Målmand Sayouba Mandé og forsvarsspilleren Yao er begge fra Elfenbenskysten, mens midtbanespilleren Kamil Vacek er fra Tjekkiet. 

Procentdel af spilleminutter til udlændinge: