I det fynske folks tjeneste

OB har Tingager med igen: - Dejligt at være tilbage

Efter udstået karantæne kan OB igen råde over midtstopperen Frederik Tingager, når de fredag møder Horsens i en endda meget vigtig kamp.

Foto: Claus Fisker / Scanpix

OB kan endegyldigt sikre sig endnu en sæson i Superligaen, hvis de fredag på hjemmebanen EWII Park kan besejre gæster fra AC Horsens. En sejr sender OB fire point foran Horsens, og med kun en kamp tilbage kan de gule østjyder dermed ikke længere indhente OB.

Til kampen har OB igen forsvarsspilleren Frederik Tingager i truppen. Tingager fik karantæne efter sit røde kort i hjemmekampen mod Randers, hvor han efter bare 30 minutters spil fik vist et direkte rødt kort efter en batalje med Randersangriberen Marvin Pourie.

Efterfølgende blev Frederik Tingager idømt tre spilledages karantæne, fordi det røde kort gav så mange karantænepoint, at han røg fra en spilledags karantæne og helt op på tre.

OB appellerede den beslutning, der efterfølgende blev omstødt, så Tingager i stedet kunne nøjes med bare en enkelt kamp på tribunen. 

Læs også Rabat: OB'er får nedsat karantæne efter fejlagtig udvisning

- Det er altid rart at være tilbage. Det gik hurtigere end forventet, men det er utrolig dejligt at være tilbage. Der er ikke noget værre at sidde ud og se de andre spille. Jeg har fået lidt ro i kroppen, så jeg har gode ben. Så jeg glæder mig til at komme tilbage og hjælpe holdet, siger Frederik Tingager til OB's hjemmeside

Svær kamp i vente

Den lange stopper forventer en vanskelig kamp mod Horsens, som OB i tre forsøg endnu ikke har formået at besejre i denne sæson.

- Vi tager en kamp ad gangen. Vi er godt klar over, at der er to kampe tilbage. Vi håber, at  vi får de tre point i morgen, og så har vi Esbjerg næste gang. Vi går ind til kampen som til alle andre kampe. Vi ved godt, hvad vi skal. Vi har fokus på, at vi skal have de tre point. 

Læs også OB ydmyget i Randers

- Horsens er meget duelstærke. De har et koncept, som de holder sig til, hvor de kommer med en masse energi. Deres træner er god til at opildne dem. Vi skal ikke give dumme hjørnespark væk, for der er de utroligt stærke. Vi har stået godt på vores defensive hjørnespark, men vi skal stadig ikke give dem muligheden. De tager sig nemlig god tid til det, hvor de går meget op i det. De venter nærmest kun på dødbolde, hvor de kommer frem med mange mænd, så det er klart, at vi skal have fokus på de situationer, siger Frederik Tingager.

Også vigtig kamp for Horsens

OB-træner Kent Nielsen er udmærket klar over kampens vigtighed, men peger på at kampen jo er mindst lige så vigtig for Horsens.

- Det er mere en finale for Horsens, end det er for os, for vi kan stadig have en chance mere, selvom vi ikke vinder. Men vi er da bevidst om, at vi kan gøre os selv en tjeneste ved at få et super resultat. Betydningen af kampen vil ikke få den store betydning for vores måde at gribe kampen an på. Vi er afklarede med, hvad det er, vi skal op imod, og der er ingen tvivl om, at vi bliver udfordret af deres fysik og deres commitment til standardsituationer og deres generelt aggressive stil. Men rent taktisk ændrer det ikke noget, og så må vi se, hvordan Horsens vil gribe tingene an. Vi vil rigtig gerne vinde, men står vi i slutfasen med et uafgjort resultat, så kan vi også godt bruge det til noget, for så kan vi stadig selv afgøre det i sidste runde, siger Kent Nielsen til ob.dk.

Sammen med Frederik Tingager er også Rasmus Festersen tilbage i den trup, der fredag klokken 18.00 tager imod Horsens. Til gengæld må de undvære både Jóan Símun Edmundsson og Casper Nielsen, der er ude med henholdsvis karantæne og en skade.

Du kan følge kampen via livebloggen her på tv2fyn.dk.

OB-truppen består af:

1. Michael Falkesgaard
2. Kenneth Emil Petersen
3. Frederik Tingager
4. Ryan Johnson Laursen
6. Jeppe Tverskov
9. Rasmus Jönsson
10. Rasmus Festersen
13. Sten Grytebust
14. Jens Jakob Thomasen
15. Izunna Uzochukwu
18. Mathias Thrane
19. Mikkel Desler
20. Jacob Barrett
21. Mathias Greve
22. Nana Welbeck
24. Oliver Lund
26. Yao
28. Anders K. Jacobsen