OB henter smal sejr i Viborg

OB revancherede lussingen mod Brøndby, da Viborg søndag blev besejret i en smal 1-0 sejr i Alka Superligaen.

OB har indkasseret hele 29 mål i denne sæson, men søndag lykkedes det at holde nullet ude mod Viborg i Alka Superligaen.

Da Rasmus Festersen i anden halvleg headede bolden i mål efter et mønsterangreb, kunne OB også rejse hjem med en 1-0-sejr og tre point.

Dermed kravlede OB op på ottendepladsen i ligaen med 20 point, mens Viborg sammen med AGF ligger med 17 point.

Det var i det hele taget to forskellige formkurver, der mødtes. Viborg-spillerne tog imod fulde af selvtillid efter 4-2-sejren ude over FC Midtjylland senest, mens OB troppede op med en 2-5-lussing fra Brøndby frisk i erindring.

Hos Viborg var Serge Deblé ude med karantæne, mens Christian Sivebæk i en offensiv rolle var med i forhold til FCM-kampen. Mohammed Al Makrini var tilbage i OB's startopstilling efter udstået karantæne.

Kenneth Zohore var tæt på efter otte minutter efter flot opspil af OB, mens Jeppe Curth i den modsatte ende vippede til bolden med hælen efter et hjørnespark efter 16 minutter, men her blev bolden stoppet på stregen.

Kampen var en underholdende affære fra start. Begge hold søgte chancerne, og de farlige situationer bølgede frem og tilbage.

Efter 37 minutter fik Rasmus Festersen hårdt presset svunget nakken og headet bolden på Viborgs stolpe efter indlæg fra Ari Skulason, hvor Peter Friis Jensen i Viborg-målet var chanceløs i situationen.

Spillets kvalitet dalede i perioden, hvor Viborg havde held med at trække tempoet ud af kampen gradvist.

Jeppe Curth fik fyret et skud af tre minutter efter pausen, hvor det i begyndelsen var Viborg, som dikterede spillet, og hvor også Osama Akharraz i en situation var ved at snige bolden i mål.

20 minutter før tid var det så alligevel OB, der kunne juble. Efter et flot opspil helt nede fra forsvaret endte bolden hos Rasmus Falk, der generelt var kampens største oplevelse.

Falk fandt Skulason på kanten, og islændingen sendte et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Rasmus Festersen headede gæsterne foran 1-0 med sit ottende sæsonmål.

Seks minutter efter forsøgte Rasmus Falk sig, men stolpen reddede for Viborg, og OB var langt om længe vågnet i anden halvleg.

Viborg pressede naturligt på mod slutningen, hvor flere dødbolde stressede OB, som dog fik afværget og hev sejren hjem.