OB kører Sønderjyske baglæns ud af Odense

OB bragte sig hurtigt foran 3-0 og spadserede sejren hjem mod et tamt og decimeret gæstehold.

Gæsterne fra Sønderjyske gik i total opløsning i første halvleg i søndagsslaget på Tre-For Park, der fik en lynhurtig afgørelse under den blå fynske himmel.

OB endte med at vinde kampen 5-0. Allerede efter 27 minutter førte hjemmeholdet 3-0 i en første halvleg, hvor det meste ramlede for de svært frustrerede gæster.

Efter rolige 12 minutter i kampens indledning åbnede kampen pludselig.

Fra et sted mellem 20 og 22 meter fra mål krøllede OB-angriberen Marcus Pedersen en inderside udenom sin landsmand Håkon Opdal i gæsternes mål. Opdal kunne godt have nappet skuddet, men nåede lige nøjagtig ikke at få handskerne på.

Derefter rullede lavinen. Tre minutter efter første scoring rumlede en fynsk kontra af sted, og Sønderjyskes midterforsvar blev fanget på mellemhånd.

Morten Skoubo rykkede bagom, fik afleveringen, men blev hægtet af Niels Lodberg. Umiddelbart en halv meter udenfor feltet, men dommer Michael Johansen så det som straffe, og udvisningen af Niels Lodberg kunne der i hvert fald ikke sås tvivl om.

Espen Ruud scorede på det efterfølgende straffespark, og problemerne fortsatte for et rystet sønderjysk hold, der stod på hælene efter OB's 2-0-scoring.

Godt illustreret ved OB's tredje mål, hvor hjemmeholdet nærmest uden modstand kombinerede sig op gennem banen. Espen Ruuds indlæg endte hos Bashkim Kadrii, der fra kanten af feltet sendte et halvforkølet skud i nettet. Kampen var i realiteten afgjort.

Sønderjydernes mareridtshalvleg var ikke slut endnu. I kølvandet på en hård stempling fra OB's Marcus Pedersen brokkede Henrik Bødker sig til en advarsel, og inden spillet var sat i gang igen, fik gæsternes reservemålmand Kenneth Stenild rødt kort.

Bulletinerne i pausen lød på, at Stenild havde smækket en vandflaske så hårdt ned i området foran udskiftningsboksen, at fjerdedommeren på linjen måtte alarmere dommer Johansen.

Efter den ganske begivenhedsrige første halvleg, var der ikke meget at skrive hjem om efter pausen, hvor de 6029 tilskuere så et OB-hold nærmest i total boldbesiddelse mod 10 forsvarende gæster.

En enkelt gang kom tilskuerne dog op fra sæderne, og det med et brag. Bashkim Kadrii scorede sit andet mål, da han hamrede bolden op i modsatte hjørne fra kanten af feltet til 4-0. Ungarske Krisztian Vadocz cementerede sejren kort før tid.

Sejren betyder, at fynboerne nu kobler sig på det store felt bag topholdet FC København, mens sønderjyderne orienterer sig mod bunden og gør klar til at stort og vigtigt slag, når Silkeborg kommer på besøg i Haderslev næste weekend.