I det fynske folks tjeneste

OB-profil: Jeg ville sidde på den lukkede, hvis jeg var lige så aggressiv uden for banen

OB-anfører Kenneth Emil Petersen fortæller i et interview med Eurosport ærligt om sin aggressivitet og åbenmundede spillestil.

Foto: Henning Bagger / Scanpix

- Hvis jeg var, som jeg er inde på banen, udenfor banen, så tror jeg, at jeg havde siddet på den lukkede et eller andet sted.

Det er OB-anfører Kenneth Emil Petersens hurtige analyse af sit eget temperament i et større interview med Eurosport.

Han er dog også hurtig til at understrege, at sådan er han naturligvis ikke som person.

De bedste kampe, jeg har spillet, er når jeg også får lov at brokke mig lidt til dommeren. Det er den måde, jeg holder mig i gang på

Kenneth Emil Petersen

- Jeg er selvfølgelig meget anderledes. Jeg ved godt, der er mange, der har en forudindtaget holdning til, hvordan jeg er, og det er også fair nok. Men hvis jeg var lige så aggressiv uden for som inde på banen, så tror jeg ikke, der var mange steder, hvor man ville synes, at jeg egentlig var en fin fyr, siger Kenneth Emil Petersen til Eurosport.

OB-anføreren har tidligere i sin karriere fået mange kort, og særligt som ungdomsspiller var det galt for forsvarsspilleren, der startede karrieren i Herfølge Boldklub, inden han i 2006 skiftede til AC Horsens.

- Jeg fik utrolig mange røde kort i mine ungdomsår. Det er blevet en del af mig, og det er noget, der altid vil være en del af mig, fortæller KEP, som han kaldes i OB-kredse. 

Læs også OB-anfører: Defensiven gav os tre point

Fodboldfar med temperament

Kenneth Emil Petersens far var også fodboldspiller - også med et solidt temperament. Hans far, målmanden Palle 'Plankeværk' Petersen, havde en flot karriere i B1903, FC København og Lyngby. Og så var han kendt for sin enorme vindermentalitet.

- Dengang var det jo tilladt at tage en 60 meter lang spurt ud til linjevogteren for at fortælle ham, at han havde dømt forkert. Det må man heller ikke mere. Så jeg tror egentlig, at det jeg er vokset op med, også at se min far være meget verbal og være en vinder, er noget jeg har fra ham, siger Kenneth Emil Petersen. 

Han forklarer, at han føler, at han har fået godt styr på temperamentet, men også at det fortsat er en vigtig del af hans spil på banen. 

Læs også OB er i top seks og haler ind på Hobro med sikker sejr

- Det har været meget, meget værre. Men de bedste kampe, jeg har spillet, er når jeg også får lov at brokke mig lidt til dommeren. Det er den måde, jeg holder mig i gang på, siger forsvarsgeneralen.

- Jeg kan også godt spille en god kamp uden at brokke mig til dommeren, men jeg har mange samtaler med dommeren i løbet af en kamp. Det er en del af mig, og det kommer nok ikke til at ændre sig i de sidste år af min karreire, siger Kenneth Emil Petersen.

I den nuværende sæson har Kenneth Emil Petersen fået syv gule kort i sine 15 kampe for OB. Han får mulighed for at udbygge den statistik, når OB på mandag møder FC Midtjylland på udebane.

Kampen starter klokken 19.00.