OB sætter ubesejret modstander på plads

Helsingørs dukse fra 1. division kunne ikke skabe pokaloverraskelsen hjemme mod OB, som vandt sikkert.

Helsingør har ikke tabt en eneste kamp i denne sæson i den næstbedste fodboldrække og har lige nu kurs mod oprykning til Superligaen.

Men tirsdag aften tabte 1. divisions førerhold 0-3 hjemme til OB i den danske pokalturnering. Dermed er fynboerne videre til ottendedelsfinalerne.

Helsingør, som også havde vundet to pokalkampe over HB Køge og Skjold, var aldrig i nærheden af sejren mod OB.

På godt ti minutter i første halvleg satte OB det hele på plads med tre mål.

To mål på tre minutter

Angriberen Emmanuel Sabbi viste gode dribleevner og flot sparketeknik efter 11 minutter, da han trak ind i feltet og krøllede bolden op i fjerneste målhjørne.

Efter 19 minutter headede OB-stopperen Kasper Larsen 2-0-målet i kassen, da ingen dækkede ham op bagerst i feltet på et frispark.

Tre minutter senere afgjorde angriberen Max Fenger reelt kampen, da han scorede til 3-0 på en friløber, hvor han udnyttede en for kort tilbagelægning fra en Helsingør-spiller.

Tiltrængt sejr

OB, som har haft en svær periode i Superligaen med kun to sejre i ni kampe, fik i denne periode tanket masser af selvtillid på Helsingør Stadion.

I resten af kampen gik det bedre for Helsingør, som konstant forsøgte at fremtvinge en reducering, der kunne skabe spænding i opgøret.

I anden halv kunne den indskiftede OB-angriber Mart Lieder for alvor have punkteret opgøret, men hollænderen fik efter et par dårlige berøringer ikke udnyttet sin friløber.

Helsingør brændte derefter et hav af chancer i anden halvleg, og derfor blev cifrene så overbevisende i fynboernes favør.

Mere tæt var det, da Kolding IF gik videre til ottendedelsfinalerne. Kolding vandt 1-0 ude over Brabrand.

I opgøret mellem de to klubber fra 2. division scorede Rasmus Nissen kampens eneste mål.