I det fynske folks tjeneste

OB skal oppe sig - ellers vanker der tæsk

På søndag begynder en ny superligasæson for OB. Ifølge sportsredaktøren fra Fyens Stiftstidende skal man ikke gøre sig forhåbninger om metal.

00:18

Ifølge Niels Abildtrup skal der arbejdes mere aggressivt, hvis OB ikke skal ende i nederste del af superligaen. Video: Flemming Ellegaard

Succes er et ord, der efterhånden er svært at genkende for OB-fans. For der er langt mellem medaljer og pokaler til Fyns bedste fodboldhold. Senest blev det til sølv i 2011 og man skal altså helt tlbage til 1989 for at finde det seneste af tre mesterskaber til OB.

På søndag begynder en ny sæson for fynboerne i en udekamp mod Vendsyssel. Fansene drømmer søde drømme og spillere og trænere i OB arbejder hårdt. De skal knokle for atter at opnå succes ifølge sportsredaktør Niels Abildtrup fra Fyens Stiftstidende.

Ifølge ham er udsigter til metal ikke i sigte, hvis ikke der kommer andre boller på suppen.

Forslag til forbedring

De har jo haft seks syv sæsoner. Der skal et par a-spillere til - nogle kanoner. Helst nogle angribere. Måske også en stærk defensiv mand. En ny midterforsvarer. Og så skal man jo arbejde videre med det som Jakob Michelsen står for - mere aggressivitet siger han, og mere direkte spil, det skal lykkedes. Men du får mig ikke til at sige i dag, at de kommer i top seks. Der skal ske noget ekstra, 

Niels Abildtrup

- De har jo haft seks syv sæsoner. Der skal et par a-spillere til. Nogle kanoner. Helst nogle angribere. Måske også en stærk defensiv mand. En ny midterforsvarer. Og så skal man jo arbejde videre med det som Jakob Michelsen står for - mere aggressivitet siger han, og mere direkte spil, det skal lykkedes. Men du får mig ikke til at sige i dag, at de kommer i top seks. Der skal ske noget ekstra, siger Niels Abildtrup.

- Sådan som truppen er lige nu med alle dens talenter og muligheder, så er de ikke bedre end de andre i nederste del af rækken. Men det ved OB også godt. Der skal komme nogle forstærkninger. Det er nødvendigt, siger han.

Niels vil ikke afsløre hvilke a-spillere, der er i kikkerten, men han kan håber OB er på forkant.

- Jeg er meget spændt på, om OB har styr på det her. Det håber jeg. Ellers bliver det igen en kamp om syvende, ottende eller niende pladserne efter min mening.

Læs også Tidligere OB-profil træner med i Ådalen

Sommerens sidste træningskamp

Mandag eftermiddag blev årets sidste træningskamp spillet mod Hvidovre i Nature Energy Park.

Det blev en kamp uden forsvarsspilleren Marco Lund, der fortsat er skadet. I stedet supplerede Oliver Skolnik fra U19-mandskabet.

Første mål var Mathias Jørgensens skud fra kanten af feltet rettet af. Denne gang var det dog til OB’s fordel, da bolden ændrede retning, snød målmanden og gik i nettet til en OB-føring på 1-0.

Nicklas Helenius bragte OB på en tomålsføring.

Jens Jakob Thomasen rundede kampen af med den endelige sejr, som blev til 3-0 til OB.

Dermed har OB vundet alle fem testkampe frem mod den kommende sæson, der begynder den 15. juli klokken 14:00 på udebane mod oprykkerne fra Vendsyssel FF.

Du kan se kamps mål her

00:50

Træningskampens første mål Vendsyssel - OB Video: Flemming Ellegaard

Luk video

 

Kampprogram

Vendsyssel  - OB søndag den 15. juli klokken 14.00
OB - Sønderjyske den 22. juli klokken 14.00
Randers - OB den. 29. juli klokken 14.00
OB - FCK den 4. august klokken 16.00
Hobro - OB den. 11. august klokken 16.00
OB - FCM den. 18. august klokken 16.00
Vejle - OB den. 26. august klokken 14.00
OB - FCN den. 2. september klokken 12.00
Esbjerg - OB den. 16. september
OB - Horsens den 23. september
AAB - OB den 30. september
OB - AGF den 7. oktober
BIF - OB den 21. oktober
Sønderjyske - OB den 28. oktober
OB - Hobro den 4. september
OB - Esbjerg den 11. september
FCN - OB den 25. september
OB - Venssyssel den 2. december
FCM - OB den 9. december
OB - AAB den 16. december
FCK - OB den 10. februar
OB - Vejle den 17. februar
Horsens - OB den 24. februar
OB - BIF den 3. marts
AGF - OB den 10. marts
OB - Randers 17. marts