OB slår Sønderjyske for første gang i over fire år

OB vandt mandag 2-1 over Sønderjyske. Sejren er den første mod sønderjyderne siden oktober 2013.

OB fik en god start på nedrykningspillets Pulje 2, da fynboerne mandag slog Sønderjyske med 2-1 hjemme i Odense.

OB havde før opgøret ikke vundet over Sønderjyske i Superligaen siden den 21. oktober 2013.

Med sejren har OB nu 34 point i sin pulje og fører den. Sønderjyske indtager andenpladsen med 31 point.

OB virkede fra start opsat på at få en sjælden sejr mod Sønderjyske, og allerede efter fem minutter gav det offensive spil pote.

Jeppe Tverskov sendte bolden ind over sønderjydernes forsvar, hvor angriber Nicklas Helenius løb bag om og flot kunne sparke sit tredje sæsonmål i kassen.

OB fortsatte dominansen i første halvleg, og efter 26 minutter udbyggede holdet føringen.

Troels Kløve, der skiftede til OB fra Sønderjyske i vinterpausen, fik masser af plads på en omstilling, og han placerede bolden i mål på et flot spark fra kanten af feltet.

OB havde chancer til at lukke kampen. Fem minutter før pausen var Anders K. Jacobsen tæt på, men han kunne akkurat ikke nå bolden foran mål.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Jacobsen endnu engang muligheden, men han måtte se sit skud prelle af på stolpen.

Sønderjyske forsøgte at komme tilbage, og gæsterne var generelt bedre med efter pausen.

Efter 65 minutter kom reduceringen. OB begik straffespark, og Sønderjyskes Niki Zimling scorede.

Efter målet bølgede kampen frem og tilbage. Begge hold jagtede en scoring, og der opstod chancer i begge ender.

Ingen af holdene kom dog for alvor tæt på.

Fynboerne skal i næste uge møde Lyngby på udebane.