OB slutter efteråret på en bølgetop: - Vi skal fortsætte, hvor vi slap

Det gik langt fra som planlagt i starten af sæsonen for OB. Ét point efter fem kampe var facit. Nu står klubben i top-6 med rekord mange tilskuere.

De sorte skyer over Ådalen er på vej væk.

Længe har det været tungt at være OB'er, men noget tyder på, at bekymringerne er ved at forlade det fynske fodboldflagskib, Odense Boldklub. 

Klubben har vendt den katastrofale sæsonstart med blot ét point i fem kampe til succes med 23 point i de efterfølgende elleve runder. 

Det er flest af alle klubber i den danske Superliga. 

Det resulterer i, at klubben går på vinterpause på en femteplads i Superligaen. Holder OB fast i den placering, så tager de en plads i top-6. Et slutspil, som klubben kun har været en del af én gang tidligere. 

Udviklingen er de ikke overraskende godt tilfredse med i Ådalen. 

- Vi spillede jo virkelig dårligt i starten. Men vi har fået lavet noget af et comeback her til sidst og fået styr på det hele, siger OB's karismatiske midterforsvarer Bjørn Paulsen. 

En hård start 

Og det stod virkelig skidt til for OB.

Et hav af skader efterlod en række af truppens nøglespillere på tribunen, og herfra kunne de se den stribede defensiv levere den ene brøler efter den anden. 

- Det var sgu ikke super sjovt for nogen. Vi vidste godt, at vi var dårlige, og at der var meget snak om en trænerfyring. Men det var os spillere, der skulle præstere bedre, og vi skulle stoppe med at lave et hav af individuelle fejl, siger Bjørn Paulsen, der selv kom til klubben i starten af sæsonen fra svenske Hammerby IF. 

I den sportslige ledelse så man dog ikke kun negative ting i klubben, selvom resultaterne på banen ikke kom som forventet. 

Selvom skuden vippede, rystede OB's fodbolddirektør Björn Wesström ikke på hånden. 

- Jeg tror, at når man er i det, så ser man andre ting end bare resultatet på banen i weekenden. Skadesituationen var vældig hård, men da vi fik styr på skaderne, og fik hentet nogle nye, dygtige spillere, så begyndte det hele at blive mere stabilt, siger Björn Wesström. 

Bjørn Paulsen i nærkamp med FC Midtjyllands angriber, Andreas Dreyer. OB tabte kampen 5-1 til FC Midtjylland.
Bjørn Paulsen i nærkamp med FC Midtjyllands angriber, Andreas Dreyer. OB tabte kampen 5-1 til FC Midtjylland.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Genrejsningen

OB investerede da også ganske heftigt i både erfarne kræfter og særligt nye, unge spillere efter den sløje sæsonstart.

Bundrutinerede profiler som målmand Martin Hansen (32) og Bjørn Paulsen (31) blev suppleret af spændende spillere som svenske Armin Gigovic (20), den italienske u21-landsholdsspiller Franco Tongya (20) og midtbaneslideren Alasana Manneh (24) blev hentet til Odense, imens efterårets helt store gennembrud, den blot 18-årige lynhurtige kantspiller Yankuba Minteh blev hentet til akademiet, hvorfra han dog nærmest med det samme kom i spil til førsteholdet.

- Vi har fået en stabilisering i vores forsvarsspil. Martin Hansen har været altafgørende for vores stabilitet. Franco Tongya og Yankuba Minteh har bibragt noget ekstra offensivt til holdet, og Armin Gigovic har givet os en mere stabil midtbane sammen med Jeppe Tverskov, siger Björn Wesström.

Den stabilitet og de bedre resultater blev også bemærket på Fyn.

Fynboerne strømmede nemlig til stadion som aldrig før, og Odense Boldklub har netop offentliggjort, at klubbens tilskuertal er det højeste siden 2008/2009-sæsonen.

Hele 9.808 tilskuere har i gennemsnit taget turen til Odense Stadion i Bolbro i denne sæson. 

De seneste fem kamp har der endda været over 12.000 tilskuere for at se striberne i aktion. 

Til sammenligning havde OB blot 7.736 tilskuere i gennemsnit til deres hjemmekampe i sidste sæson.

De stigende tilskuertal på stadion og den øgede interesse fra fynboerne omkring klubben betyder endda rigtig meget for de spillere, der hver weekend løber rundt på grønsværen.

- Det er alfa og omega for os spillere at løbe ind på stadion og mærke sådan en opbakning. Hvis jeg tager udgangspunkt i kampen mod Horsens på udebane (med omkring 1.800 medrejsende OB-fans på lægterne, red.), så var det virkelig vildt. Jeg har spillet på væsentlig større stadions, men jeg kunne mærke, at det her var en fodboldkamp, der virkelig betød noget. Det løfter os spillere 100 procent, siger OB's nye målmand, Martin Hansen.

Og der stemmer Bjørn Paulsen i.

- Det betyder alt. Jeg kan også mærke, at mine holdkammerater er rigtig glade, og det giver noget motivation. Man får lyst til at vise sig selv frem. Det giver en god stemning til kampene, og giver os noget ild i øjnene, siger Bjørn Paulsen.

Nogle af de 1.800 OB fans, der havde taget turen til Horsens for at se OB spille 3-3 mod de jyske Superligahold.
Nogle af de 1.800 OB fans, der havde taget turen til Horsens for at se OB spille 3-3 mod de jyske Superligahold.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

En drøm om top-6

Der er ikke nogen tvivl om, hvad målsætningen er for de fynske striber: Top-6 og medaljeslutspillet står som det helt soleklare mål for OB. 

Selvom der mangler fem kampe i grundspillet i Superligaen, så ved OB, at de skal opnå et resultat mod både FC København, FC Nordsjælland, AGF, AaB og Randers FC i foråret. 

- Det her efterår har vi været gode til at tage én kamp ad gangen, og det skal vi fortsætte med at gøre i foråret. Vi har nogle svære kampe på udebane mod FC København og FC Nordsjælland, som bliver spændende og sjove at spille også, siger Bjørn Paulsen. 

De tanker bliver bakket op af Bjørn Paulsens defensive legekammerat, målmand Martin Hansen. 

- Det bliver rigtig hårdt at komme med i top-6. Der skal gerne en del point til stadig, og nu har vi pludselig noget at miste. Det må vi ikke have fokus på. Det handler om at fortsætte, der hvor vi slap nu her, og så tror jeg også, at vi har en god mulighed for at komme ind i top-6. 

Spørger man fodboldekspert på TV 2 Sport Mads Junker, så har OB da også en glimrende mulighed for at komme med i top-6. 

- Der bliver et hundeslagsmål for at komme ind i top-6, men mit gæt er, at OB kommer med. 

- Jeg synes, at de har fundet frem til noget, der virkelig virker. De har nogle offensive spillere med x-faktor, som kan noget på egen hånd. Og så har det vist sig at være korrekt at holde fast i Andreas Alm. Så alle de faktorer vil nok gøre, at de lige kan knibe sig med i top-6, forudser Mads Junker. 

Efter søndagens dramatiske 3-3-kamp i Horsens skal OB nu først igen i kamp i Superligaen den 19. februar, hvor Randers kommer til Odense.

Se tv-indslaget.