OB tæver FCN i livlig kamp

OB hentede søndag eftermiddag tre vigtige point, da de hjemme i Odense slog FC Nordsjælland med 3-1.

OB fik en vigtig sejr i søndagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland efter en god og åben fodboldkamp på et solbeskinnet TREFOR Park i Odense.

Hjemmeholdet fik en god start og havde flere nærgående forsøg, blandt andet fra en godt spillende Rasmus Falk, der flere gange gav prøver på sin speed og sit store talent.

Efter et kvarters spil satte han fire FCN-spillere i en telefonboks, hvorefter han frækt forsøgte at chippe bolden over den fremstormende Nordsjælland-målmand, David Jensen, der desværre havde læst situationen.

Men OB kom tættere og tættere på, og knap halvvejs i første halvleg gav det pote.

For efter 20 minutters spil kom OB foran på et rigtigt angribermål af Anders K. Jacobsen. Angriberen fik bolden midt på FC Nordsjællands banehalvdel, og selv om han var alene med fire FCN-spillere, gik ’AK’ direkte mod mål. Lidt heldigt fik han bolden med sig, inden han tacklede bolden i mål efter en duel med Nordsjællands målmand David Jensen.

Efterfølgende viste tv-billederne at Anders K. Jacobsen i tacklingen rent faktisk endte med at sende bolden over stregen med hånden, men målet blev godkendt.

Det skulle ikke blive dagens sidste kontroversielle scoring. Men det vender vi tilbage til.

Falk i centrum

OB havde godt styr på kampen og spillede frisk, sammenhængende og direkte, stadig med Rasmus Falk som toneangivende, offensiv dirigent.

Paradoksalt nok var det derfor, at det var selvsamme Falk, der lige før pausen mistede både koncentrationen og bolden, hvilket gav FCN mulighed for at slå en bold i dybden til hurtige Tobias Mikkelsen, der efter en sparkefinte elegant rundede OB-målmand Sten Grytebust, inden han fra en spids vinkel sparkede bolden i nettet til udligning 1-1.

Det jeg allerhelst vil, er jo at bevise, at jeg er rigtig glad for at være her - Rasmus Falk

Lidt af en dukkert for OB, der spillede en fin første halvleg.

Anden halvleg var lidt mindre livlig og noget mere lige, dog stadig med gode chancer i begge ender.

Drama!

Efter godt ti minutters spil af anden halvleg opstod kampens dramatiske højdepunkt. Efter et hjørnespark stod OBs Hallgrimur Jonasson pludselig helt fri i feltet, hvor han ubesværet kunne sende bolden i nettet.

Linjevogteren markerede for offside, men dommeren valgte at godkende målet.

I hvert fald i et halvt minuts tid. Efter dommer Anders Poulsen så scoringen på storskærmen, valgte han alligevel at følge linjevogterens offside-dom. Noget kontroversielt, men ikke desto mindre viste den langsomme gengivelse, at Jonasson var klart offside, da han modtog bolden fra Rasmus Festersen.

Afgørelsen

I det 77. minut faldt dog afgørelsen, da det meget unge FCN-forsvar dummede sig. En løs aflevering fra David Jensen til en uopmærksom Stanislav Lobotka blev fanget af OB-topscorer Rasmus Festersen, der fra kanten af feltet tordnede bolden op i målhjørnet uden chance for David Jensen.

Festersen har for 12. gang i sæsonen hamret bolden i kassen for OB.

Efter kampen fortalte OB-træner Kent Nielsen til Eurosport, at målet var en detalje, som OB havde talt meget om inden kampen. Nemlig at FCN foretrækker at spille bolden hele vejen op, i stedet for at slå en lang bold. Derfor var Festersen opmærksom, da FCN-målmanden fik bolden, og så derfor sit snit til at presse højt oppe på banen. Og det gav bonus på allerbedste vis.

Syv minutter før tid kom FCN tæt på. OB-målmand Sten Grytebust slog en afslutning op i luften og ind midt for mål, hvor en flyvende Hallgrimur ’Haddi’ Jonasson ofrede sig 110 procent for at hindre Martin Vingaard i at heade bolden i mål. En akrobatisk redningsaktion i første sals højde senere var bolden ekspederet ud af farezonen.

I næstsidste minut af den ordinære spilletid tryllede Rasmus Falk endnu engang, da han fra kanten af feltet valgte at gå selv direkte mod kassen.

Rasmus Falk rykker uimodståeligt forbi FCNs Andreas Skovgaard, inden han scorer til slutresultatet 3-1.

Efter endnu en omgang fikse driblinger på meget lidt plads, kunne Falken fra en spids vinkel trille bolden under målmanden. Fremragende scoring - og Rasmus Falks første mål, siden han i januar skrev kontrakt med FC København.

At dømme efter tilskuernes jubel, er han – om ikke andet så bare for en stund – tilgivet af de stribede støtter på Stiften-tribunen.

- Det var rigtig dejligt. Der har været så meget snak, men det jeg allerhelst vil er jo at bevise, at jeg er rigtig glad for at være her, sagde Rasmus Falk til Eurosport efter kampen.

Efter en rigtig fin præstation vinder OB kampen med 3-1 og rykker op i den bedste halvdel af Superligaen. OB er nu nummer seks, og er med syv point i forårets første tre kampe pludselig kun fem point fra Sønderjyske på andenpladsen.