I det fynske folks tjeneste

Odense åbner ind til Middelalderen

Middelalderen vækkes til live på Højstrup Øvelsesterræn, hvor mere end 250 aktører genskaber stemningen fra vores fælles fortid.

Odense Middelalderdage før åbningen. Foto: Odense Middelalderdages Facebookside.

I dag åbnede porten til den middelalderlige fortid i Odense. På Højstrup Øvelsesterræn vil der frem til søndag vrimle med riddere, skønjomfruer og andet godtfolk, der skal skabe en stemning af den gamle verden.

- Odense Middelalderdage skal være en storslået begivenhed for børn, unge og voksne, siger arrangør Carsten Østergaard, der satser på, at middelalderdagene bliver et kulturelt og turistmæssigt flagskib for byen.

Selve markedet vil være præget af udklædte statister, drabelige sværdkampe, aktiviteter og historiske boder.

- Der bliver noget at se og opleve for alle, fortæller Carsten Østergaard.

Den musikalske del af festivalen kommer fra Almune, der med historiske instrumenter spiller nordiske folkeviser, pilgrimmusik og opfører danse, mens gøgleriet leveres af Maximus Heratikus. Maximus Heratikus lover sandfærdige løgnehistorier, drabelig balancekunst med sværd samt knivkast med mere.

Flere gange om dagen kan publikum opleve kampe, hvor krigere i tunge rustninger skal nedlægge hinanden.

Tidsmæssigt spænder dagene fra vikingetiden og frem til reformationen i år 1536, og der vil være mere end 250 aktører til at føre de besøgende ud på tidsrejsen til den danske og europæiske middelalder.