I det fynske folks tjeneste

Odense: Aften- og nattelukning af Ørbækvej i weekenden

I den kommende weekenden fra fredag den 17. juni til søndag 19. juni lukkes et stykke af Ørbækvej af for trafik i tidsrummet mellem klokken 20 og 05.

Foto: Lasse Hansen/Fynske Medier

Der bliver lige nu bygget på den nye stitunnel, der skal gå under Ørbækvej ved L. A. Rings Vej, og inden længe er byggeriet færdig.

Derfor skal krydset nu genetableres, og samtidig med det skal der arbejdes på tværs af Ørbækvej på stykket mellem Nyborgvej og Munkerisvej.

Derfor ser Odense Letbane sig nødsaget til at lukke Ørbækvej mellem Munkerisvej og Nyborg helt af, mens arbejdet står på.

For at genere trafikken mindst muligt vil arbejdet blive udført i en weekend og i natte- og aftentimerne, således at Ørbækvej bliver lukket af mellem klokken 20 og 05 for at skåne trafikken mest muligt.

I dagtimerne er Ørbækvej fortsat åben for trafik i begge retninger med de begrænsninger, som det nuværende letbanearbejde giver.

Natten til mandag bliver arbejdet afsluttet, og vejen bliver genåbnet, inden morgentrafikken sætter ind.

Gravearbejdet langs Ørbækvej er en del af forberedelserne til letbanen, der i fremtiden skal køre langs Ørbækvej fra Nyborgvej til Niels Bohrs Alle.

Resten af året vil der fortsat være indledende vejarbejde på Ørbækvej, hvor to stitunneler skal ombygges ved henholdsvis IKEA og Bilka, samtidig med at rør og kabler bliver flyttet for at gøre klar til letbanebyggeriet.