Odense bedst til jobindsats

Odense er blandt landets bedste kommune til at indfri regeringens beskæftigelsesplaner. Det viser tal fra landets jobcentre.

Odense Kommune indtager for første gang en førerposition, når det gælder om at skaffe udsatte i arbejde.

Odense løber med førstepladsen i opfyldelsen af de såkaldte ministermål blandt sammenlignelige kommuner. Jobcenter Odense har i løbet af sidste år nedbragt antallet af personer på permanent offentlig forsørgelse med 37,5 procent, og Odense er dermed den kommune i landet, der er bedst til at opfylde de såkaldte "ministermål".

- Det er glædeligt at følge udviklingen i Odense. For det er af stor betydning for den enkelte ikke at havne i en permanent forsørgelsesrolle og dermed isolerer sig i forhold til arbejdsmarkedet, siger Simon Neergaard-Holm, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

Af tal indsamlet af Dansk Arbejdsgiverforening fra landets 94 jobcentre fremgår det, at Odense især har haft succes med at reducere antallet af personer der har været ledige i mere end tre måneder, nedbringe antallet af mennesker på permanente forsørgelsesordninger, få unge væk fra offentlig forsørgelse og få personer fra ikke-vestlige lande i arbejde.

Behov for besparelser

Derimod viser analysen, at Odense er en af landets dyreste kommuner til jobindsats. Kommunen bruger næsten 300 millioner kroner om året mere til jobindsats end gennemsnittet, og DA vurderer at Odense burde kunne spare 463 millioner kroner ved at ændre førtidspensionsområdet.

- Der er en direkte sammenhæng mellem beskæftigelsesindsatsen og kommunekassen. Man må derfor håbe, at de gode takter, vi aktuelt ser i opfyldelsen af ministermålene, bider sig fast, så vi fremadrettet vil kunne se et fald i antallet af personer på overførselsindkomst, siger Simon Neergaard-Holm.