I det fynske folks tjeneste

Odense: Benediktsgade åben for trafik i begge retninger

Letbanearbejdet har givet store udfordringer omkring Benediktsgade og Benedikts Plads, ikke mindst for butikkerne. Nu åbner gaden igen.

Mange vejstrækninger i Odense er ramt af lukninger, omkørsler og nye ensretninger, efter forarbejdet til den kommende letbane gik i gang.

Et af de områder, der har været særligt hårdt ramt, er Benediktsgade og Benedikts Plads. Her har blandt andet apoteket og farvehandlen fortalt om faldende antal kunder, efter det blev besværliggjort at komme frem og tilbage til butikkerne. 

Siden februar har Benediktsgade været ensrettet for at skabe plads til arbejdet med at gøre gaden klar til letbanen. Kloakrør og fjernvarmerør er blevet flyttet, så de ikke ligger i vejen, når der skal lægges skinner i gaden.

Nu er Fjernvarme Fyn og Vandcenter Syd dog nået så langt med arbejdet, at der igen kan blive åbnet for trafik i begge retninger, og Benediktsgade og Benedikts Plads bliver fredag eftermiddag genåbnet for trafikken.

Med genåbningen vender busserne også tilbage til Benediktsgade. Ankomst og afgangstider kan dog være ændret, siden busserne sidst kørte i gaden.

Samtidig bliver p-pladserne omkring Benedikts Plads genetableret, så det atter bliver muligt at køre igennem og parkere på Bjergegade. Samtidig åbnes der også for ind- og udkørsel til Kragsbjergvej.

Først i 2018 vender letbanearbejdet tilbage til Benediktsgade.