I det fynske folks tjeneste

Odense bliver UNICEF By i 2008

Odense overtager titlen fra Hillerød, som i år er UNICEF By.

Odense kommer i 2008 til at have en lang række aktiviteter, der har til formål at samle ind til UNICEF´s arbejde med at hjælpe verdens børn.

Idéen med at have en årlig UNICEF By stammer fra UNICEF i Tyskland, hvor man i flere år har samarbejdet med flere forskellige byer om at samle ind til UNICEFs arbejde med at hjælpe verdens børn.

I Danmark engagerer årets UNICEF By typisk skoler, kulturelle institutioner og erhvervslivet i en række aktiviteter, der i årets løb vil være med til at give borgerne en større forståelse for verdens børn og UNICEFs arbejde.

I Odense vil en række aktiviteter blive iværksat for at sikre udbredelse af kendskabet til UNICEFs arbejde - og til at sikre indsamling af midler til det projekt UNICEF har udpeget som særligt fokusområde: Rent drikkevand til børn i Bolivia.

Eksport af vandmiljøteknologi er i øvrigt et område, som Odense har beskæftiget sig en del med. Senest med etablering af forsyningsselskabet Trefor, Odense Vandselskab, samt Odense og Middelfart Kommuners etablering af Danish Water Services, der skal arbejde for rent drikkevand i fjerne dele af verden.

Tidligere UNICEF byer har været Vejle, Viborg, Holbæk og Frederiksberg.

EventHouse Odense vil stå for koordineringen af aktiviteterne i forbindelse med UNICEF By 2008.