Odense Bys Museer får ny direktør

Odense Bys Museer får ny direktør i august, når Torben Grøngaard Jeppesen går på pension efter 48 års ansættelse.

Ved udgangen af juli er det ikke længere Torben Grøngaard Jeppesen, der sidder for bordenden i Odense Bys Museer. 

I stedet kommer Henrik Harnow til at overtage jobbet som direktør, når 69-årige Torben Grøngaard Jeppesen går på pension. 

Selvom overgangen markerer en ny tid for museerne, er Henrik Harnow langtfra et fremmed ansigt, da han i perioden 1999 til 2012 først var ansat som museumsdirektør og siden kulturarvschef ved museerne i Odense. 

Efterfølgende blev Henrik Harnow direktør for Jernbanemuseet i Odense, og i 2016 varetog han samme rolle på Museum Sønderjylland. Men nu er tiden altså kommet til at vende tilbage til Odense. 

- Jeg glæder mig til sammen med bestyrelsen og mange kompetente kolleger at tage fat på opgaven og til at udvikle museerne som relevante, nutidige attraktioner i en by præget af optimisme og vækst, siger Henrik Harnow i en pressemeddelelse.

I spidsen for nyrenoveret museum 

Når Henrik Harnow tiltræder som direktør, vil han blandt andet skulle stå i spidsen for det nye H.C. Andersens Hus og et nyindrettet Carl Nielsen Museum. 

Det første bliver indviet 30. juni, og det andet bliver indviet i forsommeren 2022. 

quote Bestyrelsen er sikker på, at vi med Henrik ved rorpinden vil få en direktør, der både dækker en betydelig faglig indsigt og en stor forståelse for, at museer i dagens Danmark også har en kommerciel del

Henrik Dam, rektor på SDU og formand for Odense Bys Museers bestyrelse

Dertil kommer et særligt fokus på byens historiske udvikling, med vikingeborgen Nonnebakken, som er optaget på Unescos Verdensarvsliste, i centrum. Dermed kommer han til at videreføre den udvikling, der allerede er i gang. 

Det glæder bestyrelsen sig over. 

- Bestyrelsen er sikker på, at vi med Henrik ved rorpinden vil få en direktør, der både dækker en betydelig faglig indsigt og en stor forståelse for, at museer i dagens Danmark også har en kommerciel del, siger Henrik Dam, rektor på SDU og formand for Odense Bys Museers bestyrelse.