Odense er i pokalfinale efter stort comeback mod Esbjerg

Team Esbjerg var på vej mod finalen med en føring på otte mål, men Odense Håndbold kom tilbage og vandt.

Odense Håndbold er klar til kvindernes pokalfinale efter en dramatisk sejr i semifinalen ved Final 4-stævnet i Santander Cup.

Team Esbjerg førte således med 18-10, men alligevel måtte se sig slået efter en dramatisk afslutning.

Odense leverede et stort comeback og vandt opgøret med 27-25.

Nu venter i søndagens finale Nykøbing F, der tidligere lørdag udraderede Randers HK med cifrene 37-18 i den første semifinale.

I egen arena fik Esbjerg den bedst tænkelige start, og allerede efter syv minutter bragte Estavana Polman sit hold på 6-1. Men Odense reducerede til 5-6, da Esbjerg holdt en scoringspause på ni minutter derefter.

Men hvis Odense troede, at det var vendepunktet, havde fynboerne ikke taget keeper Sandra Toft med i ligningen.

I første halvlegs andet kvarter var hun forrygende og holdt Odense nede på tre mål, så Esbjergs pauseføring lød på 15-8.

Det lignede en vestjysk march mod finalen, men det skulle ikke blive nemt i anden halvleg, hvor Esbjerg havde svært ved at score. 18-10 blev til 18-15, og så var kampen pludselig åben efter 42 minutter.

Odense havde i denne periode succes med at angribe med syv mod seks, men det var en streg i regningen, da keeper Althea Reinhardt efter en scoring ikke nåede tilbage i sit mål, da Polman kunne score fra midten.

Hollandske Polman var i det hele taget vigtig i denne periode, mens Mette Tranborg hos Odense var suverænt skydende.

Med sit syvende mål i alt og fjerde i træk for sit hold reducerede hun til 21-22 med ti minutter tilbage, og så tog Team Esbjerg-træner Jesper Jensen timeout.

Den nyttede dog ikke i første omgang, da Nadia Offendal med sit femte mål kort efter udlignede til 22-22 efter 22 minutter.

Odense kom foran første gang med 24-23, og da Esbjerg fik en følgestraf i form af en tominuttersudvisning, så det godt ud for Odense.

Fynboerne var det bedste hold i slutfasen, og da Stine Jørgensen med 32 sekunder tilbage scorede til 27-25, var der tale om en afgørelse.