I det fynske folks tjeneste

Odense er i pokalfinale efter stort comeback mod Esbjerg

Team Esbjerg var på vej mod finalen med en føring på otte mål, men Odense Håndbold kom tilbage og vandt.

Foto: Arkiv / Odense Håndbold

Odense Håndbold er klar til kvindernes pokalfinale efter en dramatisk sejr i semifinalen ved Final 4-stævnet i Santander Cup.

Team Esbjerg førte således med 18-10, men alligevel måtte se sig slået efter en dramatisk afslutning.

Odense leverede et stort comeback og vandt opgøret med 27-25.

Nu venter i søndagens finale Nykøbing F, der tidligere lørdag udraderede Randers HK med cifrene 37-18 i den første semifinale.

I egen arena fik Esbjerg den bedst tænkelige start, og allerede efter syv minutter bragte Estavana Polman sit hold på 6-1. Men Odense reducerede til 5-6, da Esbjerg holdt en scoringspause på ni minutter derefter.

Læs også GOG indtager førsteplads med syvende ligasejr i træk

Men hvis Odense troede, at det var vendepunktet, havde fynboerne ikke taget keeper Sandra Toft med i ligningen.

I første halvlegs andet kvarter var hun forrygende og holdt Odense nede på tre mål, så Esbjergs pauseføring lød på 15-8.

Det lignede en vestjysk march mod finalen, men det skulle ikke blive nemt i anden halvleg, hvor Esbjerg havde svært ved at score. 18-10 blev til 18-15, og så var kampen pludselig åben efter 42 minutter.

Odense havde i denne periode succes med at angribe med syv mod seks, men det var en streg i regningen, da keeper Althea Reinhardt efter en scoring ikke nåede tilbage i sit mål, da Polman kunne score fra midten.

Hollandske Polman var i det hele taget vigtig i denne periode, mens Mette Tranborg hos Odense var suverænt skydende.

Med sit syvende mål i alt og fjerde i træk for sit hold reducerede hun til 21-22 med ti minutter tilbage, og så tog Team Esbjerg-træner Jesper Jensen timeout.

Den nyttede dog ikke i første omgang, da Nadia Offendal med sit femte mål kort efter udlignede til 22-22 efter 22 minutter.

Odense kom foran første gang med 24-23, og da Esbjerg fik en følgestraf i form af en tominuttersudvisning, så det godt ud for Odense.

Fynboerne var det bedste hold i slutfasen, og da Stine Jørgensen med 32 sekunder tilbage scorede til 27-25, var der tale om en afgørelse.

Spilfakta

Team Esbjerg-Odense 25-27 (15-8).


Team Esbjerg:  Estavana Polman 9, Marit Røsberg Jacobsen 7, Sanna Charlotte Solberg 3, Vilde Ingstad 2, Kristina Liscevic 2, Kristine Breistøl 1, Line Jørgensen 1.

Odense:  Mette Tranborg 7, Jessica Quintino 6, Nadia Offendal 5, Stine Jørgensen 4, Freja Cohrt 2, Mie Højlund 2, Kathrine Heindahl 1.

Udvisninger: Team Esbjerg 3, Odense 3.