Odense er lig med æggekage og masser af flæsk

Den nedbrændte Carlslund er en kulturperle, der skal reddes, lyder folkekravet fra de sociale medier. Og ifølge en kulturarvchef er der gode muligheder for at genopbygge æggekage-kroen.

Natten til lørdag åd flammerne den gamle Carlslund i Fruens Bøge. Og nu venter afgørelsen på, hvad der skal ske med den gamle bygning fra 1871.

Hvis man tager en rundfart på de sociale medier, håber de fleste på, at Carlslund bliver genopført, som man kender den. Her er et lille uddrag fra TV 2/Fyns facebookside:

- Den skal bare genopstå andet er total galt

-Ja Steen Møller det er en kulturperler som også er en turistattraktion , så få det nu genopbygget i gammel stil, alle ved at atmosfæren vil komme til at mærkes, for i gamle huse kan man mærke at livet har leves der.

-Da vor datter studerede i Odense kom vi tit forbi - nu vil hun tilbage til Odense til august - så bare se at komme i gang - Odense er lig med æggekage med masser af flæsk for os:-)

Ifølge Kulturarvchef ved Odense Bys Museer, Jens Toftgaard, er der gode muligheder for at genopføre Carlslund, så den kommer til at ligne sig selv.

- Jeg har ikke selv set bygningen efter branden, men jeg kan se på billederne, at væggene står endnu. Det er egetømmer, så noget af det vil sandsynligvis kunne genbruges.

- Når man kan genbruge noget af tømmeret, vil der være gode muligheder, og de steder, hvor der mangler noget, kan man bruge noget moderne tømmer.

- Det er også på den måde, vi vedligeholder vores bygninger i Den Fynske Landsby, siger Jens Toftgaard til fyens.dk og tilføjer, at træet eventuelt kan forarbejdes efter gamle metoder med sav og økse, hvis det skal være endnu mere lig Carlslund inden branden. Det vil selvfølgelig øge prisen.

By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune vil i løbet af mandag overveje, hvad der skal ske med Carlslund.