I det fynske folks tjeneste

Odense får landets yngste R-kandidat

Den kun 22-årige Kasper Tofte er opstillet til Folketinget i Odense Vestkredsen. Dermed kan Odense nu bryste sig af en ny Danmarksrekord.

Kasper Tofte, der er født og opvokset i Søndersø, er blevet landets suverænt yngste folketingskandidat for Radikale Venstre.
 
Ved en generalforsamling torsdag aften blev han valgt som Odense Radikale Venstres nye kandidat i Odense Vestkredsen, hvor han afløser Peter Nimann.

Kasper Tofte har været medlem af forretningsudvalget i Radikal Ungdom, ligesom han har været ungdomsorganisationens ordfører for kultur, ret og etik.

Særligt retsområdet står Kasper Tofte nært, bl.a. på grund af den store trang til at indføre mere overvågning af borgerne.

- Denne indgriben i vores færden, som vi oplever i disse år, er et angreb på vores demokrati og retssikkerhed. Det gælder f.eks. terrorpakke, præventive anholdelser, og en generel tendens til at ville overvåge, og dermed mistænke, os alle sammen.", mener Kasper Tofte.

Kasper Tofte har i flere perioder været medlem af amtsbestyrelsen på Fyn og var opstillet ved kommunalvalget i Nordfyns Kommune i 2005, hvor han fik tredjeflest personlige stemmer blandt kandidaterne på den radikale liste. Han er desuden medlem af partiets hovedbestyrelse. Kasper Tofte læser matematik/økonomi ved Syddansk Universitet.