I det fynske folks tjeneste

Odense-fløjspiller skifter til tysk klub

Odenses fløjspiller Trine Østergaard fortsætter sin karriere i Tyskland. Fredag har hun underskrevet en to år lang aftale med den tyske topklub Bietigheim.

Fløjspilleren Trine Østergaard skifter Odense ud med den tyske topklub Bietigheim. Foto: Charly Triballeau/AFP/Ritzau Scanpix/arkiv

Trine Østergaard, fløjspiller i Odense, har underskrevet en to år lang aftale med den tyske topklub Bietigheim, der på sin hjemmeside beskriver nyerhvervelsen som "en af verdens bedste" på højre fløj.

Bietigheim har dansk træner i form af Martin Albertsen og har også fløjspilleren Fie Woller i truppen.

Klubben blev tysk mester i sidste sæson og befinder sig lige nu på andenpladsen i Bundesligaen efter Dortmund.

Læs også Fyret i Odense Håndbold: Pytlick regner med nyt trænerjob

 - Jeg er lykkelig og stolt over at blive en del af Bietigheims hold fra næste sæson. I mine øje er den regerende tyske mesterklub en professionel og spændende klub med mange gode spillere.

 - Jeg glæder mig til at spille i den tyske liga og få mange nye udfordringer. De vil hjælpe mig med at udvikle mig som spiller og forhåbentlig opnå store ting med holdet og klubben, siger Østergaard.

Flere Odense-spillere forlader klubben

28-årige Trine Østergaard debuterede på det danske landshold for næsten ni år siden og er i alt noteret for 117 landskampe.

Læs også Stor e-sportsbegivenhed vender tilbage til Odense 

Hun er en af flere danske landsholdsspillere, der forlader Odense efter denne sæson. Også navne som Stine Jørgensen og Kathrine Heindahl er fortid i den fynske hovedstad til sommer.

I de senere år har en række danske profiler forsøgt at skabe en karriere i udlandet med Sandra Toft i Frankrig og Anne Mette Hansen i Ungarn som de mest markante eksempler.