I det fynske folks tjeneste

Odense går glip af succesfuld kunstudstilling.

Odense går glip af succesfuld udstilling med kunst fra hele verden.

250 kunstværker fra hele verden skulle have gæstet Odense Rådhus til midten af november. Den fynsk arrangerede udstilling er nu taget af tapetet.

I 3o år har Fyns Grafiske Værksted haft adresse i Odense. Derfor var det naturligt at runde udstillingen "Immigrants" af på rådhuset i Odense, fortæller Birgitte Lykke Madsen, daglig leder af Fyns Grafiske Værksted.

Udstillingen har udvandring som tema. Den har været på rundtur i USA i seks forskellige stater og skulle være sat op i Odense frem til den 14. november. Den plan er nu sløjfet. Folketingsvalget fylder nemlig så meget på rådhuset, at der ikke er plads til værkerne.

30 år i Odense

- Essensen i vores udstilling var, at det kunne være sjovt at slutte på Fyn efter så mange år i Odense, siger Birgitte Lykke Madsen.

Senest den 1. januar skal grafikerne have fundt et nyt sted med plads til de 250 værker.

- Kunstnere udvikler sig hele tiden. Så når et værk kommer tilbage efter så lang tid, har man ofte flyttet sig rent kunstnerisk. Og så er det ikke sikkert, at værket kan bruges i de aktuelle udstillinger, forklarer Birgitte Lykke Madsen.

Birgitte Lykke Madsen peger på, at en udstilling i januar vil være sidste chance, før billederne skal retur til deres ophavsmænd og kvinder. 

Birgitte Lykke Madsen overvejer at lave en udstilling på Internettet men er ikke glad for ideen. Hun frygter, at det nære vil gå tabt, hvis værkerne skal ses i cyberspace.

Birgitte Lykke Madsen håber at finde et sted, der kan tilbyde 250 meter løbende væg til de mange værker. Indtil da fylder de godt op under taget i Fyns Grafiske Værksted.

"Immigrants"

- Udstillingen ”Immigrants” har været på rundtur i seks amerikanske 
  stater og har senest gæstet Sverige. 
- Udstillingen har 'vandret' i nu halvandet år.

- 'Immigrants' har solgt 25-30 billeder og over 1000 kataloger.
- 80 kunstnere fra 17 lande deltager som udstillere.
- Alle værker er original grafik.

Fyns Grafiske Værksted