Odense Håndbold kan næsten nå guldet for anden gang

Lørdag spiller Odense Håndbold anden DM-finale mod Team Esbjerg. Vinder Odense, kan holdet kalde sig danmarksmestre for andet år i træk.

- Så lykkedes det for Odense. En sejr på 30-26 på udebane!

Ordene lød fra kommentatorboksen til DM-finalen mellem Odense Håndbold og Viborg HK sidste år. 

Og det er samme sætning, kvinderne fra Odense Håndbold håber at høre igen, når de lørdag drager mod Esbjerg for at spille anden DM-finale mod Team Esbjerg.

 - Det ville jo være fantastisk, for det er kulminationen på en rigtig god sæson. Og det her bliver sæsonens vigtigste, siger venstrefløjen Freja Cohrt.

Holdets sejr blev fejret på Flakhaven sidste år.
Holdets sejr blev fejret på Flakhaven sidste år.
Foto: Sara Fuglsig

Forsvarende mestre

Fredag formiddag blev taktik og skud finpudset, inden holdet klokken 16.00 lørdag går på banen. 

- Det er jo en glædens dag og en forberedelsens dag, siger Ulrik Kirkely, der er cheftræner i klubben.

I tirsdags tog Odense Håndbold en sejr over Team Esbjerg i den første finale med stillingen 31-27 på hjemmebane. Lørdag kan der udspille sig to scenarier: Taber Odense Håndbold, skal der spilles endnu en kamp om guldet på tirsdag. Men vinder den fynske klub, ja så kan holdet kalde sig Danmarksmestre for anden gang. 

- Det ville jo være helt fantastisk og en kæmpe triumf for holdet at vinde to år i træk, siger Mia Rej, der er playmaker på holdet.

Guldparyk og champagne

Da Odense Håndbold sidste år tog guldet, var det første gang. Derfor blev der festet med champagne, guldparykker og masser af dans. 

Fredag tør holdet ikke helt tage forsmag på glæderne.

- Vi ved, det bliver en svær kamp, men kan vi levere en kamp på samme høje niveau som Esbjerg, så vil det være fantastisk, siger Ulrik Kirkely.

Odense Håndbold i sejrsrus efter finaletriumfen mod Viborg HK den 29. maj sidste år.
Odense Håndbold i sejrsrus efter finaletriumfen mod Viborg HK den 29. maj sidste år.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/arkiv

Mens spillerne sender de sidste bolde i mål inden lørdagens opgør, kan de dog godt drømme lidt om en fest, som den de oplevede i bussen på vej hjem fra Viborg sidste år.

- Sidst vi kørte hjem, var der god stemning, så det tænker jeg, at der også bliver på vej hjem fra Esbjerg, smiler Mia Rej og bliver bakket op af Freja Cohrt.

- Det ved jeg, der gør.

Odense-målmanden Althea Reinhardt er med, når holdet møder Esbjerg. Efter VM-slutrunden sidste år blev hun foreviget på en væg efter et dramatisk bolduheld.