Odense Håndbold møder Viborg HK i kvartfinalen

Med en 26-20-sejr over Viborg HK torsdag aften snuppede Odense Håndbold den sjette og sidste plads i årets slutspil. Her bliver modstanderen netop Viborg HK.

Odense Håndbold klub klarede skærene, da de sidste slutspilspladser i den bedste danske håndboldrække for kvinder torsdag aften skulle på plads.

Med en flot hjemmesejr på 26-20 over de grønblusede gæster fra Viborg leverede Odense Håndbold den sejr, der skulle til for at sikre den vitale sjetteplads, der giver to kvartfinalekampe i det nye slutspilsformat.

Havde Odense tabt, havde sæsonen været forbi, men nu står den i stedet på slutspil og medaljedrømme.

Nyt slutspil

I slutspillet er nummer et og to fra grundspillet automatisk videre til semifinalerne, mens nummer tre til seks skal mødes to og to i kvartfinalerunder i bedst-af-tre-kampe om de sidste to semifinalepladser.

Det højest placerede hold fra grundspillet får lov at vælge sin modstander, og da det var Viborg HK, der endte på tredjepladsen, kunne de selv vælge deres modstander - og de valgte Odense, som de lige havde tabt til med seks mål.

- Det har været svært. Det er tre stærke hold, der er i slutspillet. Vi har kigget på tabellen og set, at Odense ligger dårligst placeret. Derfor har vi valgt dem, siger Viborg HK's cheftræner, Allan Heine, til TV 2 SPORT om valget.

Torsdag aftens nederlag skræmmer ikke cheftræneren.

- Vi taber med seks mål, men vi synes ikke, at afstanden var så stor. Vi havde svært ved at lave mål, men det håber jeg, vi får ændret til de kommende kampe, siger Viborg-træneren. 

Fordi Viborg sluttede på tredjepladsen har de fordel af hjemmebane i en eventuel tredje kvartfinalekamp.

Odense sendte mestrene ud

Den anden kvartfinale står mellem København Håndbold og Silkeborg-Voel, mens grundspillets suveræne vindere FC Midtjylland sammen med overraskelsen Nykøbing F. Håndboldklub snuppede andenpladsen og dermed den anden direkte semifinaleplads.

Sidste sæsons mestre fra Team Esbjerg er overraskende ude af turneringen og kan nu holde sommerferie. Esbjerg endte på syvendepladsen - lige under Odense Håndbold.

I bunden af ligaen er Skanderborg Håndbold for længst rykket ud, mens TTH Holstebro og Ringkøbing Håndbold som henholdsvis tredjesidst og næstsidst skal spille playoffkampe om at undgå nedrykning.