I det fynske folks tjeneste

Odense Håndbold overtager hallen: Hardcore hjemmebane på vej

Odense Håndbold dribler videre med ambitionerne og satser nu på, at events og catering skal skaffe flere penge og point til holdet.

00:23

Video: Lars Rasborg / Scanpix

Odense Håndbold har som det erklærede mål at blive et tophold i dansk damehåndbold, og et stort skridt på vejen bliver nu en realitet. Her i januar overtager Odense Håndbold nemlig forpagtningen af Odense Idrætshal. 

Det kom frem under et pressemøde mandag eftermiddag. 

Vi skal have en wigwam, hvor vi holder hjemme

 Mark Jespersen, adm. direktør i Odense Håndbold

Aftalen imellem Odense Kommune og Odense Håndbold er baseret på en syv-årig aftale og omfatter forpagtningsrettigheder - altså retten til at sælge produkter i hallen, reklamerettigheder, som giver retten til at sælge reklameydelser i og omkring hallen samt arrangementsdelen, som giver Odense Håndbold retten til at afholde events og arrangementer.

- Vi kan tjene penge på de varer, der bliver solgt i hallen, og de arrangementer, der kører igennem. Og så er der en anden ting. Vi skal skabe en hjemmebane, der giver nogle flere point. Vi skal have et sted, der bliver vores sjæl. 

- Som vores formand siger: Vi skal have en wigwam, hvor vi holder hjemme, siger Mark Jespersen, der er administrerende direktør i Odense Håndbold.

Odense Håndbold har på det seneste opgraderet holdet med flere landsholdsspillere - og nu har de også planer om at øge antallet af kampe i hallen. 

- Så kan vi måske gå fra 13-14 stykker per sæson til måske 20-25 stykker. 

- Publikum bruger penge, når de er her. Og de penge, vi tjener på driften af cafeteriet, bliver geninvesteret i spillere. Så det er en positiv spiral, siger Mark Jespersen.

Tidligere har Odense Sport & Event forpagtet hallen - men nu overtager Odense Håndbold. 

03:51

Se hele interviewet med Mark Jespersen

Luk video

- Det er helt naturligt, at det er storbrugeren, der har forpagtningen. Og vi har ikke været storbruger i en række år. Nu er vi den største kunde, så får vi muligheden. 

Den sportslige afsmitning kan man ikke bare lige se om et par dage eller måneder, lyder det fra Odense Håndbold. 

- Det tager år at opbygge en rigtig god hjemmebane. Men vi kan jo allerede mærke den eufori, der er i Odense og det stigende antal tilskuere, så spiralen er begyndt.

- Men den rigtige hardcore hjemmebane, der vil nok gå nogle år, slutter Mark Jespersen.