Odense har svært ved at tiltrække jyder

Stadig flere familier og virksomheder vælger at flytte til Odense. Kommunen vil dog gerne have endnu flere til byen, men specielt jyderne bliver svære at tiltrække. Det viser en ny undersøgelse.

Kedelig by

En landsdækkende undersøgelse viser, at Odense har et imageproblem, når det gælder om at tiltrække folk vest for Lillebælt. 1000 mennesker har deltaget i undersøgelsen, hvor de har fortalt om deres opfattelse af de fire byer, Odense, Århus, Ålborg og Kolding.

Kun ni procent jyder foretrak Odense frem for de andre byer, og det skyldes primært et dårligt image som en kedelig by med megen kriminalitet. Desuden viser undersøgelsen, at jyderne har et generelt lavt kendskab til byen.

- Analysen viser, at der hvor kendskabet til Odense er godt, er man også meget positiv over for byen. Omvendt hvor kendskabet - specielt i Jylland - er lavt, er man mindre interesseret i Odense. Og det kan og skal vi gøre noget ved, understreger borgmester, Jan Boye.

Jan Boye regner med at være klar med en langsigtet plan for markedsføring af Odense til efteråret. Her skal Odense satse mere på kulturområdet og udvikle en skarpere profil som erhvervsby.

Odense mest kendt for H. C. Andersen

Undersøgelsen viser desuden følgende:

  • Århus foretrækkes af flest på grund af kulturen og den hyggelige stemning
  • Når Odense foretrækkes er det primært fordi man i forvejen har venner eller familie i nærheden, eller at man har boet der før
  • Hvis folk skal overveje at bo i Odense, er det job- og uddannelsesmuligheder, der trækker
  • 66 procent kender bedst Odense for H. C. Andersen, ti procent kender bedst byen for det hyggelige, mens kun fire procent peger på byens kulturliv for det mest karakteristiske for Odense.

Læs hele undersøgelse her