I det fynske folks tjeneste

Odense henter inspiration i Berlin

Detailhandlere fra Odense tager til Berlin for at hente ny inspiration til at udvikle deres forretninger på.

Turen er afslutning på et forløb, der skal skabe sammenhold og netværk mellem butiksledere i Odense. Turen skal samtidig give dem inspiration til at gøre deres forretninger endnu mere spændende for kunderne i Odense og dermed skabe øget salg.

Tidligt onsdag morgen triller en bus med 22 ejere og ledere af detailforretninger i Odense mod Berlin.

- Turen er en vitaminindsprøjtning til nogle af de dygtigste detailhandlere i Odense. På turen får de en unik mulighed for at få inspiration fra kolleger i en af Europas metropoler, hvor det kræver nytænkning og innovation at klare sig i den benhårde konkurrence. Den inspiration kan de bruge til at gøre Odense til en endnu mere spændende shopping-by, siger direktør i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt.

På turen skal de - udover at tale med kolleger fra Berlin - også til konference i Handelsverband Deutschland - den tyske pendant til Dansk Erhverv.

- Projektet har givet deltagerne nogle flere værktøjer, så de bliver endnu bedre til at drive forretning og skabe gode rammer for deres medarbejdere," siger direktør i Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt. Fynsk Erhverv har på opfordring fra deltagerne taget initiativ til at danne et netværk, hvor detailhandlere fra hele Odense kan dele viden og erfaringer og forholde sig til detailhandelens muligheder og udfordring i et større perspektiv.

De 22 detailhandlere tager til Berlin tidligt onsdag morgen, og kommer hjem natten mellem torsdag og fredag.

Inspirationsturen til Berlin er det sidste modul i en række inspirationsseminarer, som Fynsk Erhverv har tilbudt til udvalgte ejere og ledere af detailforretninger i Odense. Projektet finansieres af Marie og P. C. Rasmussens legat, som organisationen administrerer.