Odense investerer millioner i HCA filmprojekt

Odense Kommune investerer 4 millioner kroner i en moderne H.C. Andersen-inspireret biograffilm, til det kinesiske marked - filmen skal optages i både Kina og Odense.

Odense Kommune vil med en investering på 4 millioner kroner i en H.C. Andersen-inspireret spillefilm præsentere Odense og Fyn som et attraktivt rejsemål for de både film- og rejseglade kinesere.

- Vi får en enestående mulighed for at eksponere Odense for det kinesiske publikum med en kvalitetsfilm, hvor store dele af filmen foregår i Odense og endda i H.C. Andersens univers. Jeg er sikker på, det vil resultere i øget interesse for Odense som mål for kinesiske turister, siger borgmester Anker Boye (S).

Med millionbidraget sikrer Odense sig, at der bliver brugt letgenkendelige H.C. Andersen- og Odense-locations som en naturlig del af handlingen i væsentlige dele af filmen.

- Projektet er enestående på flere måder. Med filmen får vi en ny og unik platform for synliggørelse af Odense overfor en meget stor gruppe H.C. Andersen-interesserede kinesere, som alle kan være potentielle gæster i Odense, siger chefen for Destination Fyn, Thomas Kastrup

Filmen har et samlet budget på 35-40 millioner kroner og er foreløbigt premieresat i december 2015.