Odense Kommune har politianmeldt imam

Imam Abu Hassan fra moskeen på Ørbækvej i Odense er nu blevet meldt til politiet af Odense Kommune.

Odense Kommune skriver i politianmeldelsen, at der kan være tale om et muligt strafbart forhold, da imamen 23. april snakker med TV2s muldvarp:

- ”I skal tage til noget der hedder Borgerservice. Så siger I ’Vi er kommet til landet for nyligt, og vi vil gerne have et hjem. Vi har ingenting’. I skal ikke sige, at I ejer noget. Hvis du fortæller, at du selv lejer en lejlighed, så er det et problem. Så vil de nemlig spørge, hvor du har penge til huslejen fra. Altså siden du har råd til at leje. Forstår du det?, lyder det i udsendelsen "Moskeerne bag sløret. 

- I er altså kommet her til landet, og jeres situation er den, at I intet har og at I vil have et hus. Men hvor sover I så? I har nogle venner, som I bor hos midlertidigt. I er hos dem i et par dage. I har ikke nogen lejlighed. I vil have en lejlighed. Så giver de dig en lejlighed med det samme. Sådan er loven. Jeg kender den, siger imamen videre. 

 

 

I følge Beskæftigelses- og Socialforvaltningen kan episoden opfattes, som om at den pågældende imam fortæller det unge par, at de skal henvende sig til Borgerservice med henblik på at opnå en ydelse fra kommunal side, som de ikke er berettiget til. 

Kommunen gør i anmeldelsen opmærksom på, at udtalelserne kommer fra en person med en betydelig position i en af Odense Kommunes befolkningsgrupper. 

Politiet modtog anmeldelsen onsdag klokken 08:42.