Odense Kommune sparer på de ældre

Konsekvenserne af budgetforliget i Odense kommune bliver, at ældreområdet skal spare 10 millioner kroner. Det koster på personale til de ældre i aftentimerne.

Forvirringen var stor, da ældre- og handicapforvaltningen udsendt en pressemeddelse om, at de havde fået flere penge til området. Men der skulle ikke gå længe, inden det kom frem, at de i forvaltningen skulle spare 10 millioner kroner.

Odense Kommunes andel af ældremilliarden var 32 millioner, men fordi regeringen ophævede øremærkningen af pengene, så blev det altså kun 22 millioner kroner til de ældre i Odense. Det betyder nu besparelser på blandt andet plejepersonalet i aftentimerne.

Det vækker stor bekymring hos formand for Odense Ældreråd, som mener, at det vil få store konsekvenser.

- Jeg er meget bekymret over nedskæringer på plejepersonalet i aftentimerne. Der er dårlige forhold i forvejen.

- Det betyder meget for borgerne, at der også er personale om aftenen til at aktivere dem. Endelig vil det også give dårligere forhold for de ansatte, fortæller Merete Helgens, formand for ældrerådet i Odense Kommune.

Besparelsen betyder blandt andet, at der fremover vil være færre ansatte på Odenses plejecentre i aftentimerne. Det bliver som sagt en af konsekvenserne af det nyligt indgåede budgetforlig i Odense Kommune. Her mistede ældreområdet 10 millioner kroner fra den omdiskuterede ældremilliard.

Udover besparelse på personalet i aftentimerne, så vil der blive også blive skåret på genoptræningen af ældre. Endelig vil ledsagerordningen bliver afskaffet, hvor der i stedet skal satses på frivillige kræfter.

Se mere om besparelserne i vores aftenudsendelse 19.30, hvor vi interviewer Brian Skov Nielsen (Ø), rådmand for Ældre- og Handicap-forvaltningen i Odense.

Oversigt

    Oversigt