I det fynske folks tjeneste

Odense Kommune: Vi lader os ikke true

Virksomheden Meneta har ikke truet Odense Kommune til at ændre holdning. Det slår administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen fast.

01:40

Odense Kommune afviser at tilgodese Meneta i sag om udvidelse af virksomheden

- Jeg vil godt starte med at slå fast, at vi aldrig lader os true til at gøre det ene frem for det andet. 

Udtalelsen kommer fra Anne Velling, administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen, på baggrund af TV 2/FYNs historie om virksomheden Meneta.

Meneta, der producerer bremseklodser til biler, har søgt om tilladelse til at udvide deres virksomhed fra byzone til landzone. Det fik i første omgang Odense Kommune til at afvise ansøgningen. 

Læs også Odense Kommune bøjer sig for virksomhed

Meneta lagde i deres ansøgning vægt på, at virksomheden ville flytte fra Odense Kommune, hvis de ikke fik lov at udvide. Men Odense Kommune opfordrede i stedet Meneta til at flytte virksomheden til en af kommunens andre eksisterende erhvervsgrunde. 

Meneta og Odense Kommune holdt et møde om virksomhedens ønsker, og allerede dagen efter fik Meneta en tilkendegivelse fra kommunen om, at "vi vil gøre alt hvad vi kan for at afsøge alle muligheder for fastholdelse af virksomheden og imødekommelse af ønskerne om udvidelse. Opgaven har høj ledelsesmæssig prioritet hos os." 

Arbejdspladser vejer tungt

Tidslinje over forhandlingerne

26. november 2015: Menetas brev til Odense Kommune
- Meneta søger om udvidelse. De vil ikke flytte til andet område.
11. december 2015: Byplanforvaltningens svar til Meneta
- Svaret til Meneta er nej. Opfordring til at flytte til eksisterende erhvervsområder. 
16. december 2015: Møde mellem Odense Kommune og Meneta
17. december 2015: Henvendelse fra Odense Kommune til Menetas advokat
- Odense kommune skriver, de vil gøre hvad de kan for at fastholde virksomheden. 

Anne Velling anerkender dog, at arbejdspladser i kommunen har stor betydning.

- At kunne bevare arbejdspladser, det vejer tungt, men det vejer selvfølgelig også tungt, at borgerne føler sig trygge i det område de lever i, forklarer Anne Velling.

Borgerne i Stige, hvor Meneta ligger placeret, mener ellers, at Odense Kommune er blevet truet til at ændre holdning. Men ifølge den administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen så er det helt normal proces, at man ser på konsekvenserne for begge sider.

- Det har vi jo også haft med Meneta. Der har jo været høringsfase og et borgermøde. Og det er her man så samler alle synspunkter og holdninger til det forslag, der er blevet lagt frem, siger Anne Velling. 

Sagen kommer på By- og Kulturudvalgsmødet 20. september. 

Hør hvad Anne Velling siger her. 

00:37 Luk video