I det fynske folks tjeneste

Odense mangler 450 mio. kroner

Odense Kommune mangler 450 millioner kroner på de næste fire års budgetter. Det har kommunens regnefolk opdaget.

På et pressemøde torsdag eftermiddag redegjorde stadsdirektør Jørgen Clausen for de økonomiske fremtidsudsigter i Odense - og de er dystre.

Kommunen har efter sommerferien opdaget, at der på budgetterne for 2010, 2011, 2012 og 2013 i alt vil mangle 450 millioner kroner. Det er flere ting, der er skyld i det pludselige hul, forklarede Jørgen Clausen på pressemødet, hvor han også gjorde meget ud af at understrege, at det ikke er kommunens skyld, at økonomien nu pludselig ser så skidt ud.

For det første skulle skattereformen - som blandt andet har betydet, at danskerne har fået mindre fradrag - give kommunerne et positivt resultat. Men det bliver ikke tilfældet i Odense, vurderer kommunens embedsmænd nu. Denne post belaster derfor budgetterne med cirka 25 millioner kroner ekstra om året i de fire år.

Derudover får kommunen ikke så mange penge ind via selskabsskatter, som håbet, og skattegrundlaget stiger heller ikke så meget som budgetteret.

Borgmester Jan Boye mener ikke, at borgerne kommer til at mærke de store konsekvenser. Man står ikke over for besparelser på serviceniveauet, siger han.

Til gengæld slår både han og stadsdirektøren fast, at det bliver småt med nye anlægsinvesteringer.