I det fynske folks tjeneste

Odense P fik 1.000 nye p-pladser: - Så er det forhåbentlig muligt at få en p-plads

Odense får 500 nye parkeringspladser med åbningen af den sydlige ende af parkeringsanlægget Odense P, hvor der i alt er plads til 1.000 biler.

00:29

Odense P er navnet på parkeringskælderen, der nu har plads til 1.000 biler.

Fredag eftermiddag åbnede den sydlige del af det parkeringsanlæg, der under jorden og i to etager, strækker sig fra Thomas B. Thriges Gade til Albanigade.

Dermed har Odense fået ekstra 500 pladser til parkeringshungrende bilister. Og for en af de hungrende bilister, pensionisten Eigil Dyrhøj fra Næsby, var fredag derfor en god dag.

- Fordi nogle gange, når vi kommer herind, så er der ikke plads, fordi der foregår så meget i Odeon og teatret og andre steder. Der er også en masse pladser, der er udlejet privat. Til hoteller og hvad der ellers måtte være.

- Så jeg synes, det er rigtigt dejligt, at anden del er kommet med, så nu er der tusind pladser. Det betyder rigtig meget, når vi kommer ind, så vil vi jo gerne finde en parkeringsplads. Det er så mulighed for - forhåbentlig - nu, sagde Eigil Dyrhøj.

Parkeringsanlægget har fået navnet Odense P, og i alt er der plads til 1.000 parkerede biler. Med åbningen af den sydlige indkørsel er der nu åbnet for den sidste halvdel af pladserne. 

Læs også 300.000 kroner for en parkeringsplads i Odense

Anlægget blev åbnet med tale og snoreklip af blandt andre borgmester Peter Rahbæk Juel holdt, og fra klokken 17.00 kunne de første bilister køre ind i parkeringskælderen og parkere fra den sydlige indgang.

Blandt de 1.000 parkeringspladser er 16 handicappladser og fem ladestandere til elbiler.

Det er også muligt at cykle ned i kælderen fra indgang vest ved Nørregade og indgang øst ved Hans Mules Gade. 

Betaling i Odense P 

Det koster 12 kroner i timen at parkere i p-kælderen.

Betalingsperioden er mandag til fredag klokken 09.00 til 18.00 og lørdag klokken 09.00 til 14.00
I øvrige perioder er parkering gratis.

 

Der kan betales med betalingskort og mobilepay. Ved to af automaterne kan der også betales med mønter.

 

Kilde: Odense Kommune

  Foto: Odense Kommune