Odense-rådmand: Drop Nordea

Ældre- og handicaprådmand i Odense, Brian Skov Nielsen, Enhedslisten, vil have kommunen til at droppe samarbejdet med Nordea efter afsløringen af bankens rolle i den såkaldte Panama-sag om skattely.

Brian Skov Nielsen har bedt stadsdirektøren undersøge muligheden for at opsige samarbejdet med Nordea.

Det klinger noget hult, at vi har en etisk investeringsprofil og sociale klausuler, hvis vi så har en bank, der har hjulpet selskaber og personer med at anbringe deres formuer i skattely

- Det klinger noget hult, at vi har en etisk investeringsprofil og sociale klausuler, hvis vi så har en bank, der har hjulpet selskaber og personer med at anbringe deres formuer i skattely, siger Brian Skov Nielsen.

Hvis det viser sig, at det ikke umiddelbart er muligt at opsige samarbejdet med Nordea, vil han tage sagen op i byrådet og foreslå, at hjælp til skattely kommer med ind i kommunens etiske investeringsprofil eller sociale klausuler for fremtiden.

 

Se hele interviewet med Brian Skov Nielsen

 

Han er med på, at det kan blive svært at skifte bank nu og her, fordi Nordea har vundet et udbud og derfor har en kontakt med kommunen.

- Men det hindrer ikke, at vi får det undersøgt, siger han.

Ifølge dr.dk er Frederiksberg Kommune også ved at undersøge muligheden for at afslutte samarbejdet.

Nordea afviser at hjælpe folk i skattely

Nordea pressechef, Martin Kjærsgaard Nielsen, siger til DR Nyhederne, at Nordea ikke medvirker til skattemæssige konstruktioner, der kan anses som skatteunddragelse.

Han kalder det en misforståelse, som banken i samarbejde med sine kunder er ved at skabe klarhed over.