I det fynske folks tjeneste

Odense runder 200.000 indbyggere

Befolkningstilvæksten er primært båret af flere studerende, et højt antal nyfødte samt tilflyttere og flygtninge fra 95 forskellige lande.

15 procent af Odense Kommunes indbyggere er studerende.

En milepæl i indbyggertal er blevet rundet efter at befolkningstilvæksten har ligget stabilt omkring 2000 indbyggere om året de seneste fem år.
 
Indbyggertallet i Odense er de seneste fem år steget med omtrent 10.000 indbyggere i alt. Og den seneste opgørelse af Odense Kommunes tal fra CPR-registeret viser, at der nu er registreret 200.000 indbyggere i Danmarks tredje største by.
 
- Det er stykke historie for byens udvikling og et vigtigt parameter i forhold til vores ambitioner om, at Odense skal være en moderne storby. Det er vi godt i gang med at skabe, men det kræver også et vist antal indbyggere at have de tilbud, som kendetegner en storby, med et alsidigt kulturliv, moderne infrastruktur og et attraktivt jobmarked, siger Odenses borgmester, Anker Boye.

10.000 flere studerende
 
Odense-borger nummer 200.000 er en 25-årig studerende, der er flyttet fra Svendborg til Odense.  Og netop de studerende udgør en stor del af de nye indbyggere i Odense Kommune. Specielt omkring studiestart i august og september er gennemsnitsalderen blandt tilflytterne lav. 

I august var 69 procent af 2222 tilflyttere således mellem 18 og 29 år.

Siden 2013 er der kommet 10.000 flere studerende i Odense. Det betyder, at 15 procent af Odense Kommunes indbyggere nu er studerende. En udvikling der er vigtig for byen, mener Odenses borgmester.
 
- Det skal vi i høj grad glæde os over. For nye studerende bringer ny viden til Odense, ny ambitiøs arbejdskraft til vores virksomheder, samtidig med at de skaber en masse liv i byen, så det er glædeligt, siger Anker Boye.
 
I løbet af det seneste år er der et fødselsoverskud i Odense Kommune på 740 personer. Dertil kommer en indvandring på 3.019 personer. Af disse udgør hjemvendte danskere 646. De resterende 2.373 personer fordeler sig på 95 forskellige nationaliteter.