I det fynske folks tjeneste

Odense rykker: Rekordoverskud i Sparekassen Sjælland-Fyn

En række banker lukker filialer og spænder livremmen ind. Sparekassen Sjælland-Fyn går den anden vej og regner med at åbne tre nye filialer i år.

Direktør Lars Petersson fra Sparekassen Sjælland-Fyn er meget tilfreds med årets resultat. Foto: Christian Lilliendahl / Scanpix

Bankerne har i de senere år i stor udstrækning lukket de mindste filialer i de små byer for at fokusere forretningen på de største byer og de største markeder.

Men ikke alle har samme strategi.

I dag har Sparekassen Sjælland-Fyn fremlagt regnskabet for 2016, og ovenpå et flot år, der blandt andet har givet et rekordstort overskud efter skat på 215,7 millioner kroner, regner banken, der opstod som en fusion mellem Sparekassen Faaborg og Sparekassen Sjælland, med at åbne op til tre nye, lokale filialer i løbet af 2017.

Til Finanswatch fortæller direktøren, at det nok primært vil være på Sjælland, hvor der er lukket mange mindre filialer, at Sparekassen Sjælland-Fyn vil gå i offensiven. 

Læs også Totalbanken fik flot resultat men har problemer med udlånet

Men muligheden er skabt på baggrund af gode resultater i særligt Odense.

- Der er én forskel mellem os og de fleste andre. Det er, at vi har vækst og momentum. Vi har en vækst i vores udlån på 7,3 procent. Det er der ikke mange, der har. Der har tidligere været krise på Sjælland, men nu er det et område, hvor der er fremgang, lige så vel som der er fremgang i Odense, hvor vi har de fleste af vores fynske filialer, siger Lars Petersson til FinansWatch.

Historisk overskud

Resultatet på de 215,7 millioner kroner efter skat er en stigning på 71,4 millioner kroner i forhold til 2015, svarende til en fremgang på 49,4 procent. Det gør resultatet til det bedste i koncernens 191-årige historie.

Som så mange andre banker oplever også Sparekassen Sjælland-Fyn udfordringer i forhold til, at der fortsat sættes flere penge ind, end der lånes ud. I 2016 var der for Sparekassens vedkommende stigning i både ind- og udlån.

Bankens indlån var således på 15,6 milliarder kroner, og udlånet var på 10,5 milliarder kroner,  hvilket altså svarer til en vækst på 7,3 procent og dermed en lidt større stigning end på indlån, der steg med 6,9 procent i forhold til 2015.

Læs også Fynske Bank fordobler overskuddet