I det fynske folks tjeneste

Odense sætter gang i vuggestuebyggeri

Der er mangel på vuggestuepladser i Odense, men nu er politikerne blevet enige om at sætte skub i byggeriet af to nye institutioner.

Partierne bag budgetforliget blev på et møde onsdag morgen enige om, at de nok skal finde pengene til oprettelsen af to nye vuggestuer. I forvejen var der reserveret grunde til institutionerne.

- Men grunde er jo ikke nok. Nu er der vilje til at få problemet løst hurtigt, siger socialdemokraternes gruppeformand, Peter Rahbæk Juel til TV 2/FYN.

- Vi forventer, at der kan bygges fra januar til september næste år, så institutionerne kan være klar i oktober, siger børn- og ungerådmand, Jane Jegind (V).

Den ene institution bliver en integreret daginstitution i det gamle Sanderum Bibliotek på Dragebakken 509-11. Det bliver en af byens største daginstitutionerne med plads til 24 vuggestuebørn og 96 børnehavebørn.

Desuden skal det gamle slagtehus på Ruggårdsvej laves om til 48 vuggestuepladser.

Endelig sættes arbejdet med en ny lokalplan i gang, så det bliver muligt også at indrette J. L. Heribergs Vej 13a og b til en institution, hvis behovet stadig vil være der.  

Pengene til byggeriet skal enten hentes på budgettet for 2009 eller fra indtægten fra salget af Odense Energi.