Odense skal være verdens bedste til robotter

Robotteknologi er udbredt på Fyn og mange virksomheder er allerede blandt verdens førende. Men nu vil Odense drive udviklingen endnu videre og markere sig som verdens førende robotby.

- Vi vil gøre Odense til verdens førende robotby. Det kan vi kun, hvis vi har opbakning fra byens robotvirksomheder og arbejder tæt sammen med de relevante offentlige parter. Så det samarbejde kickstarter vi lidt uformelt, siger Thomas Visti, der er chef for Invest in Odense.

Visionen om at gøre Odense til verdens robotcentrum skal gøres til virkelighed af både virksomheder, vidensinstitutioner, kommune og Udvikling Fyn. Til fodboldlandskampen onsdag aften blev drømmene kickstartet med et møde for 20 profiler fra branchen.

- Det er uambitiøst at gå efter mindre. For vi er der næsten allerede. Jeg oplever, at robotbranchen - internationalt - kender Odense som robotby. Vi har virksomheder, og vi har et universitet. Så forudsætningerne er her, siger siger Esben Østergaard, medstifter af Odense virksomheden Universal Robots.

Anders Bundsgaard Petersen, direktør i Odico mener også, at ambitionen kan holde:

- Hvis vi i virksomhederne tør. Vi skal have skabt et robotmiljø, hvor vi står samlet, selvom vi er mange meget forskellige robotvirksomheder. Ansatte skal have oplevelsen af, at de altid kan skifte til en anden Odense - robotvirksomhed, hvis de får lyst til forandringer. Det er sådan et miljø, der kan lokke de dygtigste hertil - og det er sådan vi gør Odense til en attraktiv robotby, siger han.

Invest in Odense er en afdeling under Odense&Co, der har til formål at skabe vækst og tiltrække virksomheder til byen.