Odense SMSer til borgerne

Odense Kommune udsendte fredag SMSer til en række borgere med budskabet om, at der er EU-valg søndag.

I SMS-beskeden står der: Husk at der holdes valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om fælles patentdomstol søndag den 25. maj. Venlig hilsen Odense Kommune.

Og så er der en henvisning til kommunens valgside: Odense.dk/valg.

Tirsdag kunne vi fortælle, at rådmand i Odense Kommune Jane Jegind, Venstre, havde forslået borgmester Anker Boye, at alle kommunens myndige borgere får en reminder på sms, når der 25. maj er Europa-parlamentsvalg.

- Jeg er glad for, at det lykkedes, at få det gennemført med så kort varsel. Nu glæder jeg mig til at se, om det også betyder noget for stemmeprocenten, siger Jane Jegind til TV 2/Fyn.

Jane Jegind ønsker nu en fremadrettet debat i byrådet om at bruge mulighed permanent ved kommende valg. Og hun foreslår, at SMSen så måske næste gang skal sendes ud på selve valgdagen.

Systemet med service-SMS-er bruges allerede i forbindelse med vejarbejde. Det er derfra, at Jane Jegind er blevet inspireret.

SMSen er udsendt til en række borgere, der i forvejen blandt andet abonnerer på en SMS-varsling fra kommunen. Det var fredag ikke muligt at få at vide, hvor mange, der har modtaget SMSerne.