I det fynske folks tjeneste

Odense Sommerrevy erstatter Cirkusrevyen

I flere år har Cirkusrevyen spillet på både Bakken og i Aalborg. Fra næste år overtager Odense Sommerrevy scenen i kongres- og kulturcentret, når Cirkusrevyen trækker sig fra Aalborg.

Odense Sommerrevy kan fra 2020 opleves i Aalborg. Foto: arkiv

Cirkusrevyen vil fra 2020 ikke længere spille i Aalborg Kongres & Kultur Center. I stedet skal nordjyderne underholdes med fynsk revy, når Odense Sommerrevy tager over efter landets største festspil.

Tirsdag underskrev både Lars Arvad, direktør og skuespiller i Odense Sommerrevy, og Nicolaj Holm, administrerende direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, kontrakten, der er gældende fra næste år.

- Jeg er simpelthen så stolt og taknemmelig over, at Nicolaj Holm har tænkt på Odense Sommerrevy som aftager for Cirkusrevyen i Aalborg. Det er naturligvis med ærefrygt og ydmyghed, vi går til opgaven, men jeg kan samtidig se store muligheder og fremtid i samarbejdet, siger Lars Arvad i en pressemeddelelse.

Overrasket revydirektør

Med knap 250 kilometer mellem Odense og Aalborg erkender revydirektøren, at det ikke er nordjyder, der sidder flest af i teltet om sommeren, når Odense Sommerrevy spiller på fynsk hjemmebane. 

Læs også Stor hæder til fynsk sommerrevy

Derfor var han noget overrasket, da muligheden for at optræde for et nordjysk publikum bød sig.

- Vi kan se på vores billetsalg, at vi ikke sælger ret mange billetter i Nordjylland, så jeg kunne dårligt tro mit held, da Nicolaj ringede, fortæller Lars Arvad.

Fynsk succes

I 2019 bliver det fjerde gang, at Odense Sommerrevy spilles, og revyen har på rekordtid formået at blive en landsdækkende revy med stor succes. Blandt andet blev revyen af TV 2 Charlie kåret som Årets Revy i 2018 - samme år, som TV 2 købte rettighederne til at vise revyen på tv.

Derfor var det også et nemt valg, da Nicolaj Holm skulle finde en afløser for Cirkusrevyen i Aalborg.

Læs også Sommerrevy giver gratis adgang til studerende

- Selv når jeg har drømt om en værdig afløser for Cirkusrevyen i Aalborg, har jeg ikke i min vildeste fantasi kunnet forestille mig, at vi kunne komme i hus med Danmarks i øjeblikket mest succesrige revy, der i 2020 bliver Danmarks anden største revy, når de også kommer til at spille i Aalborg, fortæller Nicolaj Holm.

Selvom Cirkusrevyen fra 2020 erstattes af Odense Sommerrevy i Aalborg, spilles den fortsat på Bakken nord for København.

02:55

Efter to år med underskud har Odense Sommerrevy i 2018 haft en kanon sæson med flere end 20.000 solgte billetter. Samme år, som revyen fik en af branchens største anerkendelser, da man vandt prisen som Årets Revy ved TV 2 Charlies gallafest for revybranchen.

Luk video