I det fynske folks tjeneste

Odense-spiller efter sejr over Slovenien: Vi viser, hvad vi kan

Stine Jørgensen og det danske håndboldlandshold åbnede EM-kvalifikationen med 28-22-sejr over Slovenien.

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

De danske håndboldkvinder vandt onsdag aften for første gang i ni måneder, da Slovenien i Farum blev besejret i den første kamp i EM-kvalifikationen.

Før 28-22-sejren over Slovenien var det blevet til seks nederlag i træk. Landsholdets anfører, Stine Jørgensen, glæder sig over onsdagens præstation. 

Læs også Pytlicks scoop: - Vi får en spiller, der kan alt

- Vi fik vist, hvad vi kan. Man er altid lidt spændt på, hvor god man er, når man ikke har været sammen i lang tid, og vi har trods alt kun haft to træninger, siden vi blev samlet i mandags.

- Det tager altid lidt tid at finde ind i rytmen. Specielt i det aggressive forsvar, vi gerne vil spille, fordi det er anderledes, end det vi typisk spiller i klubberne. Men det lykkedes vi med i dag, siger Odense-spilleren efter onsdagens sejr.

Netop forsvaret har i tidligere kampe vist sig at være en udfordring for danskerne.
 - Vi har efterhånden fundet ud af, hvor langt fremme vi skal stå i forsvaret, siger den 27-årige anfører.

Danskerne kom godt fra start i onsdagens kamp, og Stine Jørgensen kunne midt i anden halvleg bringe danskerne foran 10-4.

Den store føring blev dog indhentet af slovenerne, så Danmark ved pausen kun var foran med et enkelt mål.

- Vi skulle lige finde balancen, fordi det tempo, vi lagde ud med, var nok lidt for hårdt. Det kan man ikke holde i hele kampen, men vi kom godt tilbage efter pausen, siger Stine Jørgensen.

Kathrine Heindahl blev med otte mål dansk topscorer mod Slovenien. I den anden kamp i EM-kvalifikationsgruppen tog Tjekkiet imod Island på hjemmebane. Kampen endte med en sejr til tjekkerne på 30-23.

Tjekkerne indtager sammen med Danmark de to øverste pladser i gruppen, der giver direkte adgang til næste års slutrunde i Frankrig.

Søndag venter næste kamp i kvalifikationsturneringen til EM, når danskerne på udebane møder Island.