Odense støvsuget for ejerlejligheder

Der er langt færre lejligheder at vælge imellem for de købere, der bruger sommeren på at få eget tag over hovedet, og det har fået priserne til at stige pænt. Det skriver Finans.

På fem år er udbuddet af ejerlejligheder til salg faldet med 30 pct. til 6.630 på landsplan. Det viser en analyse fra Spar Nord, som forklarer faldet med en stigende efterspørgsel i de større byer, hvor de fleste ejerlejligheder er koncentreret.

Det største fald har Aalborg oplevet. Her er udbuddet mere end halveret fra sommeren 2010 til sommeren 2015. Odense har med 48 pct. oplevet det næststørste fald. Det kan ses på priserne, som ifølge Realkreditrådet er steget henholdsvis 25 og 20 pct. i de to universitetsbyer i perioden.

Anderledes ser det ud i København, hvor udbuddet kun er faldet 7 pct., mens priserne til gengæld er steget 31 pct.

»Selv om udbuddet er faldet markant i kommuner som Aalborg, Odense, Esbjerg og Aarhus, så viser prisstigningstakten endnu ikke tegn på bobledannelse. Det er imidlertid tilfældet i visse dele af København, hvor priserne nu stiger så kraftigt, at det bliver sværere og sværere at forsvare ud fra rene fundamentale faktorer,« siger Jens Nyholm.