Odense undrer sig over integrationskritik

I Odense stiller integrationschefen sig uforstående over for Catinét-tal, der viser, at Odense er bagud med integrationen i forhold til de andre store kommuner.

I Odense Kommune kan man ikke genkende resultaterne af en Catinét-IFKA-undersøgelse, der viser, at Odense halter bagefter med integrationen i forhold til København, Aalborg og Århus.

- Jeg vil gerne se tallene bag deres udregning, for tallene i undersøgelsen stemmer ikke overens med dem, vi har hentet fra Danmarks Statistik for 15 minutter siden, siger Birgitte Vinsted, integrationschef i Odense Kommune.

Undersøgelsen fra Catinét-IFKA konkluderer, at kun 39 procent af nydanskerne i Odense er i arbejde, og at ni procent er arbejdsløse. Slår man op i Danmarks Statistik er tallet for beskæftigede nydanskere i Odense Kommune imidlertid 52,7 procent og arbejdsløsheden på 7,4 procent.

- Vi vil gerne udfordres på det her, for vi kan overhovedet ikke se, hvordan Catinét er kommet frem til deres tal, fastslår Vinsted.

Indehaveren af Catinét, Christian Stjer, peger på, at forskellen i tallene kan skyldes, at Catinéts undersøgelse ikke er baseret på officielle tal, men på samtaler med et repræsentativt udsnit af befolkningen i et område.

- Det er et kendt fænomen inden for flygtninge- og indvandrerområdet, at folk officielt er tilknyttet et andet område, end det de bor i, og det kan skabe uoverensstemmelser mellem tallene, mener Stjer.

Catinéts integrationsstatus for Odense bygger på samtaler med 320 tilfældigt udvalgte personer i området.