I det fynske folks tjeneste

Odenseanere overvåger politikere på nettet

Odense Kommunes byrådsmøder er siden sommerferien blevet sendt live på nettet, og interessen for at følge møderne på odense.dk er stor.

Borgerne følger byrådsmedlemerne på odense.dk

De seneste to måneder, hvor byrådsmøderne har været sendt live på nettet, er møderne blevet set 1.500 gange af borgerne.

Topscorer er første budgetforhandling den 15. september, hvor mødet "live" og i løbet af aftenen blev set af borgerne 441 gange.

Tidligere kunne man følge byrådsmøderne på nettet som lydoptagelser. Til sammenligning lyttede borgerne til byrådsmøderne omkring 400 gang årligt.

- Jeg er meget glad for, at borgerne viser interesse for det politiske arbejde. Jeg tror, at det har noget at gøre med, at det er blevet lettere for den enkelte. Man kan jo se møderne, når det passer ind i en travl hverdag, og så kan man vælge kun at se de dele af mødet, som har ens interesse, siger borgmester Anker Boye, Soc.dem.

Live-transmissionerne er en del af kommunes web-strategi, der blandt andet skal give borgerne bedre mulighed for at tage del i den demokratiske proces via nettet.