Odenseansk plejecenter fri for MRSA

Odenseansk plejecenter er fri for svinerelateret MRSA.

Beboere og personale på et odenseansk plejecenter er nu blevet undersøgt for den svinerelaterede MRSA-bakterie. Og svaret fra Mikrobiologisk afdeling på OUH viser, at alle er fri for den resistente bakterie.

- Det er jeg naturligvis glad for, siger adm. direktør Helene Bækmark fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Helene Bækmark lægger samtidig ikke skjul på, at det har været en ekstraordinær situation for både beboere og ansatte. Hun udtrykker sin medfølelse for den familie, der i april mistede et kært familiemedlem. Et dødsfald, der blev sat i forbindelse med den svinerelaterede MRSA-bakterie.

Ikke flere forholdsregler

Undersøgelsen blev iværksat af Odense Kommune i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.

Da undersøgelsen viser, at ingen af de nuværende beboere eller personalet i den pågældende enhed er smittede eller raske bærere af bakterien, bliver der ikke iværksat ikke yderligere tiltag på plejecentret.

- Efter udbruddet af den svinerelaterede MRSA på det berørte plejecenter, er der taget de nødvendige forholdsregler. Undersøgelsen har nu vist at hverken de nuværende beboere eller personalet på enheden er bærere af bakterien, hvorfor der ikke er grundlag for at iværksætte yderligere forholdsregler på stedet, siger ledende embedslæge Henrik L. Hansen fra Sundhedsstyrelsen.